Po deviatich rokoch od brutálnej vraždy nie je kauza ukončená

NETKY.SK • 9 Február 2014, 11:49 • 2 min
Po deviatich rokoch od brutálnej vraždy nie je kauza ukončená

BRATISLAVA - Vražde muža, z ktorej je obžalovaný Martin J. mala predchádzať hádka. Martin J. ho údajne spolu so svojím otcom udieral päsťami, kopal ho, búchal mu hlavu o zľadovatenú zem.

slovakia

left justify in out

Po deviatich rokoch od brutálnej vraždy v bratislavskej Petržalke, ktorá sa odohrala vo februári 2005 a z ktorej je obžalovaný Martin J., nie je táto kauza ukončená ani na nižšom bratislavskom súde.

Najbližšie pojednávanie v tejto veci, ktorá sa už roky ťahá na Okresnom súde Bratislava I, je naplánované na štvrtok 13. februára. Naposledy na začiatku decembra minulého roka súd vypočul jedného svedka, ktorý sa na pojednávanie nedostavoval a ktorého predviedli príslušníci polície. Obžalovaný na procese nebol, keďže dal súhlas aby sa pojednávalo v jeho neprítomnosti. Riadne pojednávanie vtedy prebehlo až po roku a ôsmich mesiacoch.

Koncom októbra 2013 sa nedostavil zasa obžalovaný, ani jeho právny zástupca a ani jeden z dvoch predvolaných svedkov. Jeden svedok pracuje v zahraničí ako kamionista a jeho účasť na procese bola komplikovaná.

Smrť člena senátu

Naposledy sa riadne v tejto veci pojednávalo v apríli 2012 a prestávku spôsobilo následné náhle úmrtie člena senátu nižšieho súdu v máji toho istého roku. Martin J. až v júli minulého roka súhlasil s pokračovaním procesu pred novozloženým senátom Okresného súdu Bratislava I. Keby nesúhlasil, museli by sa všetky doteraz vykonané výsluchy svedkov a všetky dôkazy nanovo vykonať pred novým senátom.

Predseda senátu nižšieho súdu v tomto procese je sudcom, ktorý mal pochybiť v kauze bankomatovej mafie a aj v ďalších troch prípadoch - jedným je aj súdna kauza Ivana B, v ktorej sa do štvrtka 6. februára nepojednávalo tri roky a osem mesiacov. Ivan B. mal vydierať v mene Vladimíra Mečiara. Predsedníčka Okresného súdu Bratislava I Eva Fulcová voči sudcovi nedávno podala návrh na disciplinárne konanie. Na nekonanie sudcu v kauze Ivana B. sa opakovane sťažovala aj Generálna prokuratúra SR. Či je sudca stíhaný aj za vyššie spomínaný prípad Martina J. nie je oficiálne známe.

Vražde predchádzala hádka

Vražde muža, z ktorej je obžalovaný Martin J. mala predchádzať hádka. Martin J. ho údajne spolu so svojím otcom udieral päsťami, kopal ho, búchal mu hlavu o zľadovatenú zem. Otec obžalovaného medzičasom zomrel, Martina J. stíhajú na slobode.

Súčasťou obžaloby bolo pôvodne aj obvinenie z ublíženia na zdraví. Martin J. ešte v roku 2003 po hádke mal napadnúť istého muža na diskotéke rozbitým pohárom, čím ho pripravil o oko. Predchádzalo tomu obťažovanie priateľky poškodeného. Za to ho súd odsúdil v novembri 2010 na dva roky s podmienečným odkladom na päť rokov a prikázal mu, aby poškodenému zaplatil viac ako 22.000 eur. Podmienečná lehota už však pre Martina J. neplatí. Okresný súd Bratislava I minulý rok vo februári rozhodol, že aj na neho sa vzťahuje minuloročná amnestia prezidenta SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies