Po desiatkach rokoch budú môcť turisti prejsť roklinou Kyseľ

NETKY.SK • 17 August 2016, 09:35 • 2 min
Po desiatkach rokoch budú môcť turisti prejsť roklinou Kyseľ

POPRAD – Po štyridsiatich rokoch bude už vo štvrtok 18. augusta verejnosti sprístupnená roklina Kyseľ v Národnom parku (NP) Slovenský raj, uzavretá bola po ničivom požiari.

slovakia

left justify in out

„Náučný chodník v úseku od ústia rokliny pri Bielom potoku po mostík nad Obrovským vodopádom umožní návštevníkom obdivovať divokú prírodu netradičnou formou, odlišnou od štandardného sprístupnenia, ako ho poznáme z iných roklín,“ informoval na internetovej stránke Správy Národného parku Slovenský raj jej riaditeľ Tomáš Dražil. Slávnostné otvorenie feraty, teda zabezpečenej cesty vybavenej istiacimi fixnými lanami a železnými stúpačkami, ako aj zrekonštruovanej náhradnej trasy sa uskutoční vo štvrtok dopoludnia.

 

Správa národného parku však upozorňuje, že turisti musia byť vybavení feratovým istiacim setom s tlmičom pádov, prilbou a pevnou protišmykovou obuvou. Náučný chodník s feratou bude prevádzkovať práve Správa NP Slovenský raj. Z dôvodov ochrany prírody bude možné feratu využívať len v období od 15. júna do 31. októbra. Úsek od mostíka nad Obrovským vodopádom po rázcestie na Malom a Veľkom Kyseli, takzvaná náhradná trasa Kyseľ, bude kompletne zrekonštruovaný a pre turistov ostane naďalej celoročne otvorený, a to aj bez potreby feratového setu.

 

Pracovníci Správy Národného parku Slovenský raj žiadajú návštevníkov, aby do 18. augusta nevstupovali do rokliny Kyseľ a rešpektovali značenie umiestnené v teréne. Ako avizovali, v prípade nelegálneho vstupu do rokliny pred týmto termínom by im mohli pracovníci Správy NP Slovenský raj alebo členovia Stráže prírody vyrubiť pokutu do 66 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies