Po celej Európe, vrátane Slovenska, sa dnes večer rozozvučia zvony: Majú nám pripomenúť dôležitú vec

NETKY.SK • 21 September 2018, 08:57 • 2 min
Po celej Európe, vrátane Slovenska, sa dnes večer rozozvučia zvony: Majú nám pripomenúť dôležitú vec

BRATISLAVA - Na Slovensku a po celej Európe sa v piatok na Medzinárodný deň mieru v Európskom roku kultúrneho dedičstva 2018 rozozvučia medzi 18.00 a 18.15 h zvony.

slovakia

left justify in out

Ide o medzinárodnú aktivitu "Ringing the bells", ktorej cieľom je vzbudiť a prehĺbiť záujem verejnosti o kultúrne dedičstvo, jeho ochranu a zvýšiť kultúrnu identitu národa cez spoluzdieľanie kultúrnych hodnôt, spájajúcich národy v Európe.

 

Rezort kultúry vyzýva na pripojenie sa ku zvoneniu na mestských zvoniciach a vežiach, ako aj cirkevných kostolných zvonoch alebo zvoniciach, a tým podporiť myšlienku tejto aktivity. "Zvuk zvoniacich zvonov vhodne vyjadruje to, čo chceme počas Európskeho roka kultúrneho dedičstva v roku 2018 vyjadriť a odovzdať našim deťom - hodnoty viery, solidarity a mieru ako kultúrne dedičstvo Európy pre celý svet," spresnilo ministerstvo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona