Po búrke zaplavilo suterény minimálne troch rodinných domov

NETKY.SK • 26 Júl 2011, 08:09 • 2 min
Po búrke zaplavilo suterény minimálne troch rodinných domov

Po búrke zaplavilo suterény minimálne troch rodinných domov - Slovensko Búrka spojená so silným dažďom, ktorá dnes podvečer zasiahla Prešov, spôsobia zaplavenie suterénov niekoľkých rodinných domov na Jánošíkovej ulici. Podľa operačného dôstojníka Krajské

slovakia

left justify in out

img

Búrka spojená so silným dažďom, ktorá dnes podvečer zasiahla Prešov, spôsobia zaplavenie suterénov niekoľkých rodinných domov na Jánošíkovej ulici.
      Podľa operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Skyčku vodu stekajúcu po komunikácii nestíhala odvádzať kanalizácia a vyliala sa do dvorov minimálne troch rodinných domov.
      "Situáciu na mieste monitorovali prešovskí hasiči. Vzhľadom na to, že voda stále pritekala, nemalo zmysel ju odčerpávať. Majitelia domov boli na takúto situáciu pripravení a mali k dispozícii čerpadlá. V prípade, že to bude potrebné, hasiči pomôžu vodu zo suterénu odčerpať," uviedol Skyčka.
      Podľa jeho slov voda spôsobia menšie dopravné problémy aj na komunikácii v miestnej časti Ku Surdoku, tam však hasiči nemuseli zasahovať a situáciu rieši mesto.
      Skyčka dodal, že v súvislosti s búrkovou činnosťou nahlásila do 18. hodiny 3. stupeň povodňovej aktivity obec Tichý Potok, kde došlo k zosuvu pôdy na cestu. Tú odstraňuje svojpomocne obec, hasiči na mieste nezasahovali. Okrem toho 2. stupeň povodňovej aktivity vyhlásili v obciach Varadka a Stebník v okrese Bardejov. Ani v týchto obciach hasiči zatiaľ nemuseli nezasahovať.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies