Po brexite môže záujem o dovolenku v Británii vzrásť

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 10:22 • 2 min
Po brexite môže záujem o dovolenku v Británii vzrásť

BRATISLAVA - Záujem Slovákov o dovolenku vo Veľkej Británii by mohol po jej prípadnom vystúpení z EÚ vzrásť, keďže pobyty vo Veľkej Británii by boli lacnejšie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informovala hovorkyňa ministerstva dopravy Karolína Ducká, naopak pobyty pre britských turistov by sa stali ekonomicky menej atraktívne.


Ministerstvo však upozorňuje, že na prípadné vystúpenie Veľkej Británie z EÚ sú rôzne názory a podotýka, že sú špekulatívne, lebo EÚ vydala zákaz na skúmanie dopadov možného brexitu. "Vo všeobecnosti možno povedať, že vystúpenie Veľkej Británie z EÚ môže mať prechodný vplyv na cestovný ruch, a to najmä v súvislosti prepadu kurzu libry vo vzťahu k euru," dodala hovorkyňa.


Prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Stanislav Macko odhaduje, že v prípade brexitu nenastanú výrazné zmeny v záujme o návštevnosť Británie Slovákmi. Na druhej strane dúfa, že záujem turistov z Británie o Slovensko porastie. "Ďalšie pozitívne a negatívne dopady na cestovný ruch si momentálne nedovolím hodnotiť. Na to si budeme musieť počkať s ohľadom na viaceré faktory o prípadnom politicko-ekonomickom vývoji v prípade brexitu," dodal Macko.


Referendum, ktoré má rozhodnúť o tom, či Británia zostane členom Európskej únie, je naplánované na 23. júna.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies