Po bratislavskéj Dúbravke sa pohybujú diviaky

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 12:54 • 2 min
Po bratislavskéj Dúbravke sa pohybujú diviaky

BRATISLAVA - Po bratislavskej mestskej časti Dúbravka sa pohybujú diviaky.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informovala hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinatová, diviakov videli na uliciach Pri kríži a Ožvoldíkova, pri obchode na ulici Homolova či na ihrisku Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej na ulici Karola Adlera. Podľa prednostu miestneho úradu Rastislava Bagara Dúbravka už informovala mestskú políciu a poľovné združenie, ktorí sú jediní oprávnení v tejto veci konať.

 

“Zákon tu presne určuje postupy a oprávnené orgány, ktoré môžu konať,“ uviedol Bagar.

Utorková návšteva diviakov v Dúbravke dopadla podľa vicestarostu mestskej časti Ľuboša Krajčíra, ktorý privolal políciu aj poľovníkov, dobre. “Diviaky sa podarilo uspať, odchytiť a premiestniť na Devínsku Kobylu, kde sa prebudili a po nepríjemnom zážitku verím, že sa civilizácii budú vyhýbať,“ komentoval vicestarosta.

Podľa poľovníkov sa diviaky do 1. júla nesmú strieľať, lebo chránia svoje mladé. Preto vyzývajú psičkárov, aby nepúšťali svoje psi voľne, pretože prirodzený pud ich núti prenasledovať zver a takto ju vyprovokovať k útoku. Nabádajú tiež k opatrnosti pri prechádzkach či behu v lese.

 

Situácia v Dúbravke mohla podľa nich vzniknúť pre premnoženie diviačej zveri, a aj preto, že lesná zver je zo svojho prirodzeného prostredia postupne vytláčaná výstavbou aj výrubom lesa.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona