Po Bratislave možno výhodne cestovať aj regionálymi autobusmi

NETKY.SK • 3 Apríl 2012, 07:19 • 2 min
Po Bratislave možno výhodne cestovať aj regionálymi autobusmi

Po Bratislave možno výhodne cestovať aj regionálymi autobusmi - Slovensko Obyvatelia Bratislavy a jej návštevníci môžu červené autobusy s nápisom Slovak Lines Regio využiť ako výhodnú alternatívu k iným typom dopravy. Cestovanie po Bratislave regionálnymi

slovakia

left justify in out

img

Obyvatelia Bratislavy a jej návštevníci môžu červené autobusy s nápisom "Slovak Lines Regio" využiť ako výhodnú alternatívu k iným typom dopravy. Cestovanie po Bratislave regionálnymi autobusmi Slovak Lines je pritom podľa hovorkyne BSK Ivety Tyšlerovej často výhodnejšie ako iné typy dopravy.
      "Cestovanie je rýchlejšie, pretože linky majú menej zastávok, pri mnohých trasách je lacnejšie a je veľmi jednoduché. Napriek jeho výhodám vedia Bratislavčania a návštevníci Bratislavského kraja o tejto alternatíve zatiaľ pomerne málo," upozornila Tyšlerová. Cestovný lístok sa kupuje u vodiča, preto stačí mať pri sebe hotovosť alebo tzv. dopravnú kartu. Cestujúci si môže dopravnú kartu vybaviť na autobusovej stanici Mlynské nivy na počkanie.
      Zastávky regionálnych autobusov sú väčšinou na hlavných dopravných uzloch. Sú ľahko spoznateľné - na žltom označníku je umiestnený farebný kruh s logom a názvom dopravcu. Ľahko rozlíšiteľné sú aj autobusy, ktoré sú v jednotnej, typicky červenej farbe so striebornými pruhmi a nápisom Slovak Lines Regio.
      "Ceny cestovných lístkov sú priaznivé vďaka finančnej podpore bratislavskej župy. Odvíjajú sa od prevezenej vzdialenosti v kilometroch, preto sú veľmi zaujímavou možnosťou najmä na kratšie vzdialenosti," uviedla hovorkyňa. Napríklad do štyroch kilometrov jazdy cestujúci zaplatí za celý lístok iba 0,60 eura, za polovičný lístok (dieťa alebo študent) zaplatí 0,30 eura. Ak cestujúci pri kúpe cestovného lístka využije tzv. dopravnú kartu, zaplatí len 0,40 eura a za polovičný lístok iba 0,24 eura.
      Cestovné poriadky, cenník cestovného a všetky dôležité informácie sú dostupné na webstránke Slovak Lines www.slovaklines.sk. Cestovný poriadok je umiestnený aj priamo na zastávke autobusu.
      Lepšie využitie existujúcich druhov hromadnej dopravy je podľa predsedu BSK Pavla Freša ďalším krokom v rámci budovania integrovanej dopravy na území Bratislavského samosprávneho kraja, ktorej cieľom je zvýšiť dostupnosť v cestovaní a zlepšiť možnosti cestovania pre Bratislavčanov a obyvateľov kraja. "Takou je aj regionálna autobusová doprava. Využitie hromadnej dopravy odľahčí individuálnu dopravu a cestovanie bude rýchlejšie a komfortnejšie," dodal Frešo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies