Po boku separatistov na Ukrajine bojuje vyše 100 Nemcov

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 08:47 • 2 min
Po boku separatistov na Ukrajine bojuje vyše 100 Nemcov

BERLÍN - Viac než 100 nemeckých občanov bojuje po boku proruských separatistov na východe Ukrajiny, informovali v nedeľu nemecké noviny Die Welt.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Väčšina nemeckých bojovníkov je ruského pôvodu a mnohí sú bývalí nemeckí vojaci, uviedli noviny s odvolaním sa na bezpečnostných predstaviteľov. Správu priniesla agentúra DPA.

 

Hovorca nemeckého ministerstva vnútra uviedol, že rezort podnikne opatrenia, aby zabránil v odchode každému, o kom sa dozvie, že má v úmysle cestovať na Ukrajinu a zapojiť sa to tamojších bojov medzi separatistami a vládnymi silami.

 

Ukrajinský veľvyslanec v Berlíne Andrij Melnyk pre Welt povedal, že požiadal nemecké ministerstvá vnútra a zahraničných vecí o kroky, ktoré by zabránili Nemcom pridať sa k bojom na východe jeho krajiny.

 

Nemeckým občanom, ktorí tak urobia, však nehrozia právne dôsledky ako tým, ktorí cestujú do Iraku a Sýrie na výcvik a boj v radoch militantnej organizácie Islamský štát a ktorým hrozí väzenie.

Poslanec Kresťansko-sociálnej únie (CSU) Stephan Mayer žiada, aby sa táto situácia pre dobrovoľníkov bojujúcich na Ukrajine zmenila. "Keď sa Nemci zúčastňujú na bojových operáciách, potom by sa malo uvažovať o trestnej zodpovednosti za výcvik pre teroristickú skupinu," vyhlásil. Podľa jeho názoru by malo byť najmenej odobraté nemecké občianstvo tým osobám, ktoré majú dvojaké občianstvo.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies