Po bojoch v Tripolise otvorili pre civilistov vojenské letisko

NETKY.SK • 16 Júl 2014, 09:58 • 2 min
Po bojoch v Tripolise otvorili pre civilistov vojenské letisko

TRIPOLIS - Po tvrdých bojoch o medzinárodné letisko v Tripolise otvorili úrady vojenské letisko, aby umožnili Líbyjčanom uviaznutým vo svete vrátiť sa domov.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom miestne úrady. Od utorka je podľa ich údajov v prevádzke letisko Miitiga na východnom predmestí Tripolisu, ktoré však od pádu Muammara Kaddáfího v roku 2011 kontrolujú islamské milície. Opätovne tiež funguje letisko v Misráte, ktoré v pondelok v dôsledku napojenosti na kontrolnú vežu v Tripolise rovnako zatvorili, uvádza agentúra AFP. Zatvorenie hlavných letísk v Tripolise a Misráte znemožnilo návrat tisícom Líbyjčanom zo zahraničia.

 

Až 90 percent lietadiel zaparkovaných na letisku v líbyjskom Tripolise zničilo v pondelok raketové ostreľovanie zo strany islamských milícií. V utorok o tom informoval hovorca vlády Ahmed Lamín, podľa ktorého kabinet už zvažuje povolanie medzinárodných jednotiek na ochranu bezpečnosti v krajine. Boje o letisko v Tripolise, ktoré vypukli v nedeľu, si vyžiadali najmenej sedem obetí a desiatky zranených a zastavená musela byť celá letecká doprava. O kontrolu nad letiskom bojujú znepriatelené ozbrojené skupiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies