Po blogu agentúry Reuters niekto hackol aj jej konto na Twitteri

NETKY.SK • 6 August 2012, 06:21 • 2 min
Po blogu agentúry Reuters niekto hackol aj jej konto na Twitteri

Po blogu agentúry Reuters niekto hackol aj jej konto na Twitteri - Zaujímavosti Len dva dni po tom, čo sa na blogu tlačovej agentúry Reuters objavili falošné príspevky, sa ktosi nabúral do jej konta ReutersTech na sociálnej sieti Twitter. Podvodné tweety

slovakia

left justify in out

img

Len dva dni po tom, čo sa na blogu tlačovej agentúry Reuters objavili falošné príspevky, sa ktosi "nabúral" do jej konta ReutersTech na sociálnej sieti Twitter. 
      Podvodné tweety informovali podľa televízie Russia Today okrem iného o stratách povstalcov v Sýrii alebo podpore Bieleho domu teroristickej sieti al-Káida.
      V jednom z tweetov v nedeľu stálo, že americký prezident Barack Obama podpísal príkaz na odtajnenie informácie, že "USA od 80. rokov nikdy nezastavili financovanie al-Káidy (sic)".
      "Obama vyradil al-Káidu zo zoznamu teroristických organizácií, podľa neho al-Káida už nie je hrozbou pre americké záujmy," písalo sa v ďalšom príspevku. Ďalší tvrdil, že Obama zakázal ďalšie vyšetrovanie útokov z 11. septembra 2001.
      Ďalšie tweety opakovali informácie z piatkových falošných príspevkov na blogu agentúry Reuters. Okrem iného tvrdili, že povstalecká Slobodná sýrska armáda sa stiahla z najväčšieho mesta Aleppo, alebo že sýrska armáda zajala tureckého generála a občana Francúzska.
      Prekvapujúce na prípade je to, komentáre sa objavili na konte ReutersTech, ktoré zvyčajne informuje o novinkách od firiem Apple, Samsung, Google a ďalších, ako aj o novinkách týkajúcich sa tohto odvetvia.
      Agentúra Reuters priznala, že jedno z jej kont na Twitteri bolo hacknuté. Išlo o ReutersTech, ktoré niekto zmenil ReutersME. "Konto bolo pozastavené a v súčasnej dobe prebieha vyšetrovanie," uviedol hovorca Reuters.
      Zatiaľ sa nevie, kto je autorom tohto kybernetického útoku, aj keď hackerská skupina známa ako Sýrska elektronická armáda podporujúca režim prezidenta Bašára Asada nedávno napadla konto panarabskej televízie al-Džazíra na Twitteri a oznámila, že podobný osud čaká ďalšie " falošné revolučné" stránky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona