Po Bielorusku dusná atmosféra a hádky, Cíger: Do tímu to nepatrí

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 08:36 • 2 min
Po Bielorusku dusná atmosféra a hádky, Cíger: Do tímu to nepatrí

PETROHRAD - Medzi slovenskými hokejistami zavládla po prehre s Bielorusmi dusná atmosféra. Vyvolanie konfliktov a hádok podľa trénera Zdena Cígera do tímu nepatrí a len zbytočne sťažuje aj tak enormne vypätú situáciu. Po stredajšom skrate opäť zdôraznil, že debutanti potrebujú odohrať viac náročných zápasov na medzinárodnej úrovni, aby podobným zlyhaniam dokázali predchádzať.

slovakia

left justify in out

Cíger priznal, že medzi niektorými hráčmi na striedačke nastali počas zápasu roztržky. "Boli tam konflikty, ale nechcem sa k tomu vyjadrovať. Neviem, ako to dopadne, ale určite to nepomohlo. Tretia tretina sa niesla v znamení hádok, ktoré do tímu nepatria. Mužstvo si musí spraviť poriadok, pretože v ťažkých chvíľach sa to nevypláca," zdôraznil kouč po zápase.

 

Ťažké srdce mal najmä na Marka Daňa, ktorý sa po zranení slabín rozhodol nastúpiť len v stredu dopoludnia. V priebehu necelých piatich minút prvej tretiny putoval dvakrát na trestnú lavicu a oslabil svoj tím, hoci druhýkrát bol vylúčený prísne. "Bol som nachystaný, že budem na to reagovať. Ak by prišlo ešte jedno vylúčenie z jeho strany, nechal by som ho sedieť. Patrí k hráčom, ktorí to nemajú upratané v hlavách. Potrebujú odohrať ešte veľa takýchto zápasov, naučiť sa hrať kolektívne," dodal Cíger.

 

Dve tretiny to v jeho tíme fungovalo, šliapalo podľa predstáv herne aj výsledkovo. V tretej nastal veľký skrat na viacerých frontoch. "Snažili sme sa dostať do tlaku, niečo vytvoriť, ale žiaľ. Mužstvo tvoria hráči, ktorí potrebujú odohrať viac takýchto zápasov. Len tak z ničoho nič sa to nedá zmeniť," ozrejmil kouč. Víťazstvo by Slovákov katapultovalo do výhodnejšej pozície v boji o postup do štvrťfinále. "Všetci sme si ho želali. Aj pre mňa by to bolo lepšie a išli by sme ďalej pozitívne naladení. Odkedy sme ale začali sezónu, celé sa to na nás postupne rúti. Ani v mužstve nie sme v náročných situáciách úplne spojení, a tak to potom vyzerá. Príde nervozita, začnú hádky, kriky a je to zlé. Tím musí byť do záverečnej sirény naozaj spolu."

 

Podobných herných aj výsledkových skratov zaznamenali Slováci v uplynulých zápasoch viac ako dosť. V tempe dokážu odohrať maximálne dve tretiny, potom prestanú hrať, psychicky sa zložia. "Aj v príprave sa nám to stalo. Takéto mladé mužstvo jednoducho chyby robí a silní súperi to vedia potrestať. Nie je to výhovorka, ale realita. Za každú chybu zaplatíte," podčiarkol Cíger. V jeho súčasnom kádri sa ocitlo až osem šampionátových debutantov, čo si vybralo svoju daň. "Hráči nikde inde neodohrajú takéto kvalitné zápasy ako tu. Ak idú na majstrovstvá sveta prvýkrát, nejde im to hneď. Musíme sa zamyslieť nad tým, aby sme im aj v sezóne dopriali viac podobných duelov na získanie cenných skúseností."

 

Po nevydarených zápasoch, ktoré zrejme predurčili slovenský osud v súvislosti s postupom do štvrťfinále, nasledujú dva dni voľna. "Chlapci si potrebujú oddýchnuť od hokeja, tu už nikto nič nenatrénuje. Máme dva dni voľno, určite dáme jeden z nich všetkému pokoj. Musíme odohrať ešte tri ťažké zápasy, navyše oslabení o troch hráčov. Dúfam, že už nikto nepríde s nejakým zranením, lebo neviem, kto potom bude hrať," dodal Cíger. Po Tomášovi Hrnkovi prišiel v stredu aj o obrancu Michala Sersena, ktorý si zlomil nohu, a útočníka Andreja Šťastného s roztrhnutým prsným svalom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies