Po bezgólovej remíze Francúzi víťazmi A-skupiny

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 07:47 • 2 min
Po bezgólovej remíze Francúzi víťazmi A-skupiny

LILLE - Domácich Francúzov odprevadia do osemifinále majstrovstiev Európy vo futbale z A-skupiny Švajčiari. Vo vzájomnom dueli týchto dvoch krajín o prvé miesto v skupine sa v nedeľu večer v Lille zrodila remíza 0:0.

slovakia

left justify in out

Francúzi trikrát nastrelili konštrukciu švajčiarskej bránky, ale Yann Sommer si aj so šťastím udržal čisté konto. Zverenci Didiera Deschampsa z troch zápasov v A-skupine vydolovali 7 bodov, druhí Švajčiari získali 5 bodov. Albánci obsadili tretiu priečku s 3 bodmi a budú čakať, či im víťazstvo 1:0 nad Rumunmi bude stačiť na postup z tretieho miesta.


Francúzsky nápor v úvodných 20 minútach priniesol 5 rohových kopov a tri pokusy na bránku vrátane krásnej strely Paula Pogbu do brvna. Ešte predtým brankár Švajčiarov vyrazil loptu na brvno po strele toho istého hráča. V sumáre prvého polčasu bolo na domácej strane 9 rohov a tri nebezpečné pokusy Pogbu, ale žiadny gól. Švajčiari pohrozili iba raz. Ešte v 9. min Johan Djourou zblízka zaváhal so zakončením. V druhom polčase sa hra upokojila a najväčšia francúzska šanca prišla až v 75. min. Striedajúci Dimitri Payet krásnym volejom opečiatkoval brvno bránky Yanna Sommera, prihrával mu Moussa Sissoko. V závere zápasu sa už oba tímy sústredili na ubránenie remízy, ktorá im z hľadiska postupu vyhovovala.


Bol to 38. vzájomný duel oboch geografických susedov, zrodila sa desiata remíza. Na víťazné zápasy vedú Francúzi 16:12. V šiestom súťažnom súboji oboch tímov sa deľba bodov odohrala štvrtýkrát, dva razy sa tešili Francúzi.

A-skupina:
LILLE MÉTROPOLE (Stade Pierre Mauroy)
Švajčiarsko - Francúzsko 0:0
ŽK: 25. Rami, 82. Koscielny (obaja Fr.). Rozhodovali: Škomina - Praprotnik, Vukan (všetci Slovin.)
 

 

 

Zostavy:

Švajčiarsko: Sommer - Lichtsteiner, Schär, Djourou, R. Rodríguez - Behrami, G. Xhaka - X. Shaqiri (79. G. Fernandes), Džemaili, Mehmedi (86. M. Lang) - Embolo (74. Seferovič)
Francúzsko: Lloris - Sagna, Rami, Koscielny, Evra - Sissoko, Cabaye, Pogba - Coman (63. Payet), Gignac, Griezmann (77. Matuidi)

Hlasy:
Didier Deschamps (tréner Francúzska): "Nie som slepý. Viem, že sme schopní hrať oveľa lepšie, ale už je to za nami. Teraz sa pre nás začína nový turnaj. Bude to až v nedeľu, čiže máme týždeň na to, aby sme sa dobre pripravili."

Vladimir Petkovič (tréner Švajčiarska): "Ukázali sme, že chceme hrať futbal a vieme držať krok s ťažkými súpermi. Možno našej hre niečo chýba, ale teraz budeme mať dostatok času, aby sme napravili nedostatky."

Yann Sommer (brankár Švajčiarska): "Sme šťastní. Postup medzi 16 najlepších tímov je pre Švajčiarsko veľká vec. Zaslúžili sme si postup, hrali sme dobre, aj keď sme mali aj trochu šťastia. Nevyberám si najbližšieho súpera, nechcem sa tým príliš zapodievať. Podstatné je, že máme teraz týždeň voľna a potom sa uvidí."

Paul Pogba (stredopoliar Francúzska): "V prvom polčase sme ukázali našu silu, mali sme dosť šancí. V druhom polčase hral viac náš súper, Švajčiarom sme prenechali viac priestoru, ale celkovo sme zahrali dobre a sme spokojní."

Tabuľka A-skupiny:
1. Francúzsko 3 2 1 0 4:1 7 - istý postup do osemfinále
2. Švajčiarsko 3 1 2 0 2:1 5 - istý postup do osemfinále
3. Albánsko 3 1 0 2 1:3 3
4. Rumunsko 3 0 1 2 2:4 1 - koniec na ME

Prehľad všetkých výsledkov v A-skupine:
Francúzsko - Rumunsko 2:1
Albánsko - Švajčiarsko 0:1
Rumunsko - Švajčiarsko 1:1
Francúzsko - Albánsko 2:0
Francúzsko - Švajčiarsko 0:0
Rumunsko - Albánsko 0:1

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies