Po atentáte v tureckej Burse zadržali 12 podozrivých

NETKY.SK • 28 Apríl 2016, 10:17 • 2 min
Po atentáte v tureckej Burse zadržali 12 podozrivých

ANKARA - Turecké úrady zadržali 12 ľudí podozrivých v spojitosti so stredajším samovražedným atentátom v meste Bursa na severozápade krajiny, pri ktorom bolo zranených 13 ľudí.

slovakia

left justify in out

Páchateľkou útoku bola žena, ktorá sa odpálila v blízkosti Veľkej mešity z osmanských čias, ležiacej v historickej časti Bursy.


K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil, ale turecké médiá uviedli, že úrady pripúšťajú, že zodpovednosť zaň by mohla niesť extrémistická organizácia Islamský štát (IS).
Agentúra Anadolu dnes informovala, že polícia zadržala spomínaných 12 ľudí v mestách Bursa, Istanbul a ďalších dvoch lokalitách.


Turecko sa od vlaňajšieho júla stalo dejiskom už siedmich samovražedných bombových útokov, pri ktorých zahynulo viac než 200 ľudí. Zodpovednosť za ne prebralo džihádistické hnutie Islamský štát či kurdskí militanti, ktorí obnovili svoje útoky v júli 2015, keď stroskotal krehký mierový proces medzi tureckou vládou a povstalcami zo Strany kurdských pracujúcich (PKK).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies