Po anonymnom telefonáte o výbušnine prehľadávajú súdy v hlavnom meste

NETKY.SK • 25 September 2017, 15:57 • 2 min
Po anonymnom telefonáte o výbušnine prehľadávajú súdy v hlavnom meste

BRATISLAVA - Policajti prehľadávajú okresné súdy v Bratislave.

slovakia

left justify in out

V budove miestneho úradu na Junáckej ulici v Bratislave III bombu nenašli."Vykonanou pyrotechnickou prehliadkou sa hodnovernosť týchto oznámení nepotvrdila,".
 

Bratislavskí policajti dnes už po druhý raz preverujú anonymnú telefonickú hrozbu o uložení výbušniny, tentokrát v budove miestneho úradu na Junáckej ulici v Bratislave III. 

 

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková, informáciu o bombovej hrozbe dostali hneď dvakrát - o 12:35 a následne o 13:10. Na miestny úrad okamžite vyslali pyrotechnikov a psovodov so služobnými psami na vyhľadávanie výbušnín. Polícia prehľadáva priestory úradu aj jeho bezprostredné okolie s cieľom preveriť pravdivosť uvedeného oznámenia.

 

V Justičnom paláci v Bratislave dnes príslušníci polície bombu nenašli.

 

"Príslušníci Policajného zboru SR, ktorí sa do budovy dostavili okolo 8.30 h, nariadili evakuáciu všetkých osôb prítomných v Justičnom paláci. Riadny chod súdov v Justičnom paláci, to je Krajského súdu v Bratislave a Okresného súdu Bratislava I, bol obnovený po 11.00 hodine," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

Dôvodom je anonymný telefonát. Neznámy páchateľ krátko pred 08:15 zavolal na linku 112 a oznámil, že v priestoroch jedného z okresných súdov je nastražený výbušný systém.

 

Ako informovala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková, keďže nešpecifikoval, o ktorý súd ide, policajti prehľadávajú priestory súdov v celom hlavom meste.
 

Strážcovia zákona vyslali na miesta aj pyrotechnikov a psovodov so služobnými psami vycvičenými na vyhľadávanie výbušnín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies