Po akcii na pestovateľov marihuany zatkli dvoch Slovákov

NETKY.SK • 20 November 2014, 11:11 • 2 min
Po akcii na pestovateľov marihuany zatkli dvoch Slovákov

BRATISLAVA - Rakúsko-slovenská policajná akcia zameraná na pestovateľov marihuany sa skončila zatknutím štyroch ľudí.

slovakia

left justify in out

Národná kriminálna agentúra v spolupráci s rakúskou protidrogovou službou a políciou v Leviciach zaistili na Slovensku a v Rakúsku tiež sušinu rastliny Cannabis a zariadenia na jej pestovanie. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

Akciou policajti sledovali domáce pestovanie marihuany. "Rakúski a slovenskí policajti zasahovali proti jej pestovateľom, distribútorom a kuriérom. Vo Viedni a v Hokovciach (okres Levice) vykonali súbežne domové prehliadky a prehliadky vozidiel. Ďalšie vozidlo s rakúskym evidenčným číslom prehľadávali aj na hraničnom priechode Jarovce – Kittsee," opísal akciu Slivka. Policajtov z Národnej kriminálnej agentúry priviedli stopy do rodinného domu v Hokovciach. Rakúski policajti za cieľ určili obytný dom vo Viedni. "V krátkom čase nasledovala rýchla koordinovaná akcia, pri ktorej rakúske orgány zadržali 55-ročného Karla R. na hraničnom priechode Jarovce – Kittsee a 51-ročného Herberta K. vo Viedni. V Hokovciach slovenskí policajti zadržali 29-ročnú Bernadetu R. a 28-ročného Rolanda T.," uviedol Slivka. V rukách polície skončilo zariadenie na domáce pestovanie Cannabisu, vyše 300 rastlín v rozvinutom štádiu aj 1,2 kilogramu sušiny tejto drogy. "Podľa zistení polície mala byť marihuana distribuovaná do viacerých krajín Európskej únie," povedal Slivka. Za drogovú trestnú činnosť hrozí Bernadete R. a Rolandovi T. v prípade dokázania viny väzenie na desať až 15 rokov. Stíhajú ich na slobode.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies