Po 50 rokoch sa menia značky!

NETKY.SK • 2 November 2015, 09:41 • 2 min
Po 50 rokoch sa menia značky!

BRATISLAVA - Na Slovensko prichádza zmena v značení ciest a diaľnic. Radikálna zmena sa týka hlavne šípok a písma na tabuliach, ktoré bude užšie.

slovakia

left justify in out

Európska komisia si dala za cieľ zjednotiť celkový vzhľad, aby sa vodiči lepšie orientovali. Štátny tajomník rezortu dopravy Viktor Stromček tvrdí, že to urobili pre to, aby boli rovnaké v celej európskej únii. 

 

img

 

Druhým dôvodom výmeny je, že súčasné značky sa používajú už od roku 1951. Tučné a nízke písmená či šípky sa už vraj ťažšie rozoznávajú z väčšej diaľky. „Máme možnosti lepšieho označenia, tým pádom, to dúfame prispeje k zvýšeniu bezpečnosti, lebo budú lepšie viditeľné," dodáva.

 

img

 

Na niektorých úsekoch diaľnice už môžete spozorovať nové tabule. Tak isto na zrekonštruovanej ceste medzi Handlovou a Prievidzou použili už nové označena.

 

Cesta medzi Českom a Žiarom nad Hronom sa úplne premenovala. Už neplatí /50, po novom sa jazdí po deviatke. To platí napríklad aj pre cesty tretej triedy. Po novom sa už budú označovať štvorčíslím.

 

Ministerstvo dopravy bude vymieňať tabule postupne s rekonštrukciou starých ciest.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies