Po 5 rokoch sa na majstrovstvách Európy juniorov predstavili opäť aj reprezentanti Slovenska

NETKY.SK • 19 Máj 2013, 23:54 • 2 min
Po 5 rokoch sa na majstrovstvách Európy juniorov predstavili opäť aj reprezentanti Slovenska

GIRONA - Juniorský reprezentačný výber Slovenskej republiky získal na squashových majstrovstvách Európy družstiev do 15 a do 17 rokov historicky najlepšie umiestnenia. V španielskom meste Girona sa 16. až 19. mája 2013 konal kontinentálny šampionát, na ktorom sa reprezentanti Slovenska v kategóriách U15 a U17 zúčastnili po 5 ročnej pauze.

slovakia

left justify in out

Na začiatku súťažnej sezóny 20012/2013 sa začalo prvý krát v zákulisí Slovenskej squashovej asociácie hovoriť o tom, že Slovensko má vzhľadom na výkonnosť hráčov v kategóriách 15 a 17 ročných šancu postaviť družstvá na majstrovstvá Európy. Vzhľadom na veľmi úzky okruh možných reprezentantov sa jednotlivé kluby v rámci svojich finančných možností snažili zabezpečiť svojim najlepším hráčom výjazdy na medzinárodné turnaje a poskytnúť tak možnosť konfrontácie s najlepšími hráčmi jednotlivých európskych štátov. Pre hráčov širšieho reprezentačného výberu boli turnaje v Malmö, Varšave, Budapešti, Prahe, Viedni a v Norimbergu výbornou možnosťou nielen k získaniu potrebných skúseností ale aj k dokázaniu opodstatnenosti nominácie do reprezentačného tímu.

Po tom, ako sa vedenie Slovenskej squashovej asociácie rozhodlo začiatkom roka do pozície reprezentačného trénera slovenských juniorov obsadiť novú tvár, dostali najlepší hráči v kategóriách 15 a 17 ročných chlapcov a dievčat postupne pozvánku na tri reprezentačné kempy. Reprezentačný tréner Jan Břeň si na záverečný kemp pozval 10 najlepších hráčov užšej nominácie. Všetci nominovaní hráči mali v posledných mesiacoch možnosť, aby presvedčili trénera o svojich kvalitách a bojovali o miesto v reprezentačnom výbere. Nielen výsledky a účasť na medzinárodných turnajoch, ale aj výsledky na majstrovstvách Slovenska dali trénerovi jasnú odpoveď. Do Španielska cestovala táto zostava: Matej Hrnčiřík, Matej Procházka, Martin Siska, Šimon Maťas, Dávid Németh, Tomáš Lizúch, Karin Velická, Kristína Šmičková, Veronika Bendová a Barbora Ebrinegerová.

V Španielsku nastupovali počas štyroch dní naši reprezentanti postupne proti pravidelným účastníkom kontinentálnych šampionátov. V kategórii U15 dosiahli hráči hneď v prvý hrací deň cenné víťazstvo proti reprezentácii Nórska. Hoci boli ďalší súperi nad sily našich reprezentantov, v konečnom účtovaní obsadilo Slovensko 15.miesto pred Nórskom a Belgickom. Najúspešnejšou slovenskou hráčkou tejto vekovej kategórie bola Kristína Šmičková s dvomi víťazstvami. V kategórii U17 získali Slováci cenný skalp taktiež v úvodný deň šampionátu. Víťazstvo nad Holandskom bolo po výborných výkonoch aj pre samotných hráčov príjemným prekvapením. V ďalšom priebehu šampionátu bolo veľmi dôležité sobotné víťazstvo nad Talianskom. Najlepšou slovenskou hráčkou v tejto vekovej kategórii sa stala s dvomi víťaznými zápasmi Karin Velická. V konečnom účtovaní obsadil Slovenský tím do 17 rokov historicky jedno z najlepších umiestnení v tejto vekovej kategórii (14.miesto) a mená takých silných súperov ako sú Česko, Taliansko, Belgicko, Škótsko, Holandsko a Nórsko v celkovom poradí za našim reprezentačným výberom je veľkým úspechom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies