Po 19 rokoch na úteku chytili sexuálneho násilníka v Mexiku

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 09:19 • 2 min
Po 19 rokoch na úteku chytili sexuálneho násilníka v Mexiku

NEWPORT - Mexická polícia tento týždeň zatkla muža, ktorý 19 rokov unikal stíhaniu za sexuálne motivovaný útok, a vydala ho do amerického štátu Oregon. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Eric Francisco DeCleve bol zatknutý v roku 1997 za niekoľko prípadov znásilnenia a iné obvinenia súvisiace s údajným sexuálnym útokom na dve dievčatá vo veku 11 a 13 rokov, ktoré najprv nadrogoval. DeCleve, ktorý mal v tom čase 24 rokov, sa k činom priznal a po zaplatení kaucie utiekol zo Spojených štátov.

 

Americké úrady už v roku 2004 dostali informáciu, že DeCleve by sa mal nachádzať v Mexiku, avšak lokalizovať sa im ho podarilo až tento rok.

 

Vyšetrovatelia zistili, že DeCleve pracoval ako inštruktor surfovania pod falošným menom Eric Victor Munhoven Navarro. Agenti amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) v spolupráci s mexickými úradmi DeCleva zatkli a obvinili z dvojnásobného znásilnenia prvého stupňa, jedného znásilnenia druhého stupňa, dvojnásobného sexuálneho zneužitia prvého stupňa, sodomie prvého stupňa a štvornásobného podania lieku na predpis neplnoletej osobe.

 

DeCleve momentálne sedí vo väzení v Newporte a čaká na súdne pojednávanie. Výška kaucie bola stanovená na tri milióny dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies