Po 1. kole slalomu suverénna Shiffrinová, ôsma Zuzulová

NETKY.SK • 22 Február 2015, 10:45 • 2 min
Po 1. kole slalomu suverénna Shiffrinová, ôsma Zuzulová

MARIBOR - Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová dosiahla v nedeľu najrýchlejší čas v 1. kole slalomu Svetového pohára v slovinskom Maribore.

slovakia

left justify in out

Slovenka Veronika Velez-Zuzulová dosiahla v elitnej 30-ke štartujúcich 8. čas so stratou 1,32, Petra Vlhová so štartovým číslom 31 pristála predbežne na 24. priečke (+2,68 s). 
      

Velez-Zuzulová sa vydala na trať s číslom 12 a ešte pred polovicou svahu sa dostala do jednej z bránok neskoro. Na pomerne jednoduchom profile tradičného kopca SP to znamenalo okamžitú obrovskú stratu na takmer dokonalý výkon líderky a relatívne vysoké manko na ostatnú konkurenciu, od pódia ju delilo 51 stotín.
      

Shiffrinová potvrdila, že je v excelentnej forme. Čerstvá dvojnásobná slalomová majsterka sveta bola na neudržanie, dala do svojej jazdy bezkonkurenčnú dynamiku a druhú v poradí, Češku Šárku Strachovú odstavila o 68 stotín. Tretia Kanaďanka Erin Mielzynská zaostala 81 stotín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies