PMÚ uložil pokutu 2,55 mil. eur za kartel pri výstavbe zdravotníckeho zariadenia

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 11:47 • 2 min
PMÚ uložil pokutu 2,55 mil. eur za kartel pri výstavbe zdravotníckeho zariadenia

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR vydal 7. júla rozhodnutie, ktorým uložil trom podnikateľom pokutu v celkovej výške 2,55 milióna eur za uzatvorenie kartelovej dohody, ktorej predmetom bola koordinácia postupu podnikateľov vo verejnom obstarávaní týkajúcom sa výstavby zdravotníckeho zariadenia v Košickom kraji.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes Andrea Wilhelmová z odboru predsedu PMÚ. Rozhodnutie úradu ešte nie je právoplatné. Zákazka v celkovej hodnote 26,89 milióna eur bola podľa jej informácií spolufinancovaná z fondov Európskej únie v rámci Operačného programu Zdravotníctvo.

 

"Pokutovanými subjektmi sú dvaja podnikatelia pôsobiaci v stavebníctve, ktorí podali do verejného obstarávania ponuky, ako aj podnikateľ, ktorý pre verejného obstarávateľa zabezpečoval služby súvisiace s verejným obstarávaním," spresnila.

 

Konanie podnikateľov bolo podľa Wilhelmovej úradom vyhodnotené ako dohoda obmedzujúca súťaž podľa zákona o ochrane hospodárskej súťaže, spočívajúca v priamom alebo nepriamom určení cien tovaru, v rozdelení trhu a v koluzívnom správaní v procese verejnej obchodnej súťaže.

 

"Nakoľko sa jedná o prvostupňové rozhodnutie, proti ktorému účastníci konania môžu podať rozklad, úrad neuvádza v tejto fáze ďalšie podrobnosti k predmetnému rozhodnutiu," dodala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona