PMÚ skúma možný kartel pri stavbe multifunkčných ihrísk

NETKY.SK • 30 September 2016, 15:14 • 2 min
PMÚ skúma možný kartel pri stavbe multifunkčných ihrísk

BRATISLAVA - Odbor kartelov Protimonopolného úradu SR (PMÚ) začal správne konanie pre podozrenie z kartelu pri výstavbe multifunkčných ihrísk.

slovakia

left justify in out

Ide o možnú dohodu obmedzujúcu súťaž uzatvorenú medzi podnikateľmi v súvislosti so zákazkami na uskutočnenie stavebných prác a dodávku technického vybavenia na multifunkčné ihriská. Celková hodnota zákaziek bola vyše 359 tis. eur vrátane dane z pridanej hodnoty.


"Úrad na základe zhromaždených dôkazov nadobudol dôvodné podozrenie, že traja podnikatelia koordinovali svoj postup pri predkladaní cenových ponúk vo verejných obstarávaniach vyhlásených šiestimi obcami na Slovensku na výstavbu multifunkčných ihrísk," informovala v piatok hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská. Tieto projekty boli čiastočne financované z verejných prostriedkov poskytnutých Úradom vlády SR. "Začatie správneho konania neznamená, že účastníci konania porušili súťažné pravidlá a neprejudikuje závery, ku ktorým môže Protimonopolný úrad SR dospieť v rozhodnutí," dodala Oľšavská.


Výstavbu multifunkčných ihrísk podporila predošlá vláda Roberta Fica (Smer - SD). Napríklad, vlani v marci úrad vlády vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v programe Podpora rozvoja športu na rok 2015 so zameraním na výstavbu multifunkčných ihrísk pre minimálne dva druhy športu, určených najmä pre deti a mládež.


Na program, ktorého gestorom bol splnomocnenec vlády pre mládež a šport Dušan Galis, bola vyčlenená predpokladaná suma vo výške 4 mil. eur. Cieľom programu je podľa úradu vlády napomôcť k rozvoju športu v obciach a mestách, v ktorých nie je dostupné vyhovujúce športové ihrisko, ako aj vytvoriť podmienky pre aktívne trávenie voľného času a zvýšiť dostupnosť športového vyžitia pre širokú verejnosť.


Na základe údajov na stránke úradu vlády bolo vlani schválených sto žiadostí obcí o podporu na výstavbu multifunkčných ihrísk po 40 tis. eur, teda v celkovom plánovanom objeme 4 mil. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona