PMÚ schválil prevzatie telekomunikačnej Benestry firmou Sandberg Capital

NETKY.SK • 17 August 2016, 18:34 • 2 min
PMÚ schválil prevzatie telekomunikačnej Benestry firmou Sandberg Capital

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad SR schválil prevzatie telekomunikačnej firmy Benestra spoločnosťou Sandberg Capital. Sandberg Capital pritom firmu, ktorá pôsobila na trhu aj pod obchodným názvom GTS Slovakia, získava nepriamo cez prevzatie firmy SK Consortium 2 S.a.r.l. z Luxemburska a ňou kontrolovanými subjektmi, medzi ktorými je aj spomínaná Benestra. Rozhodnutie Protimonopolného úradu SR nadobudlo právoplatnosť 16. augusta tohto roka.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Sandberg Capital o prebratí Benestry informovala už skôr s tým, že sa s akcionármi firmy dohodla na kúpe celého podielu. Sandberg Capital kupuje firmu Benestra od konzorcia medzinárodných súkromných investičných spoločností, vrátane Innova Capital, Columbia Capital, HarbourVest Partners, M/C Partners, Oak Investment Partners a Bessemer Venture Partners. Títo partneri riadili spoločnosť od jej odčlenenia od GTS Central Europe v roku 2014.


Benestra je poskytovateľom telekomunikačných služieb na Slovensku. Primárne sa zameriava na firemných zákazníkov. V roku 2015 vygenerovala tržby vo výške 46,4 mil. eur a zisk EBITDA dosiahol 16,3 mil. eur. Do 31. mája 2014 bola firma súčasťou skupiny GTS Central Europe. Po prevzatí skupiny GTS Central Europe Deutsche Telekomom fungovala ako osobitný subjekt a od 1. decembra 2014 pôsobí pod značkou Benestra.


Sandberg Capital je správcovská spoločnosť spravujúca alternatívny investičný fond Sandberg Investment Fund založený ex-partnerom J&T Martinom Fedorom. Fond stavia na viac ako 20-ročnej investičnej aktivite tímu J&T Corporate Finance v oblasti corporate finance a private equity. Celkový objem transakcií, na ktorých sa tím Sandberg Capital podieľal, presahuje 500 miliónov eur. Portfólio investičného fondu zahŕňa investície do malých a stredných podnikov s atraktívnym potenciálnom rastu naprieč IT sektorom, poľnohospodárstvom a maloobchodným sektorom. V poslednom období sa Sandberg Capital dostal do pozornosti najmä prevzatím správy nad sieťou obchodov Terno, Moja Samoška a Hypernova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona