PMÚ schválil kontrolu E.ON Slovakia a MH SR nad E.ON Business Services Slovakia

NETKY.SK • 27 November 2015, 15:56 • 2 min
PMÚ schválil kontrolu E.ON Slovakia a MH SR nad E.ON Business Services Slovakia

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR schválil koncentráciu spočívajúcu v získaní nepriamej spoločnej kontroly podnikateľom E.ON Slovakia, a. s., Bratislava a Ministerstvom hospodárstva (MH) SR prostredníctvom spoločnosti Západoslovenská energetika, a. s., (ZSE), ktorá je jediným akcionárom spoločností Západoslovenská distribučná, a. s., (ZSD) a ZSE Energia, a. s., (ZSE-E) nad podnikateľom E.ON Business Services Slovakia (EBSSK). Rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť 26. novembra.

slovakia

left justify in out

Ako dnes ďalej informovala Miroslava Štrbáňová z PMÚ, úrad po vyhodnotení všetkých získaných podkladov a informácií dospel k záveru, že posudzovaná koncentrácia značne nenaruší účinnú súťaž na relevantnom trhu, najmä v dôsledku vytvorenia alebo posilnenia dominantného postavenia. E.ON Slovakia je akciovou spoločnosťou založenou a existujúcou podľa právneho poriadku SR, ktorá je kontrolovaná spoločnosťou E.ON Beteiligungen GmbH. E.ON Slovakia je vykonávateľom akcionárskych práv skupiny E.ON v spoločnosti ZSE.

 

MH SR je vykonávateľom akcionárskych práv Slovenskej republiky v spoločnosti ZSE, ktorú spoločne kontroluje so skupinou E.ON. ZSE je jediným akcionárom spoločností ZSD a ZSE-E, ktoré na území SR podnikajú v oblasti energetiky, v distribúcii elektriny, respektíve v oblasti dodávok elektriny a plynu. Podnikateľ EBSSK riadi dodávky všetkých IT služieb spoločnosti ZSE a jej dcérskym spoločnostiam, ako aj skupine E.ON na území SR. Pred vznikom predmetnej koncentrácie je spoločnosť EBSSK kontrolovaná výlučne skupinou E.ON.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies