PMÚ podozrieva z kartelu podnikatelov s laboratórnou technikou

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 14:36 • 2 min
PMÚ podozrieva z kartelu podnikatelov s laboratórnou technikou

BRATISLAVA - Protimonopolný úrad (PMÚ) SR si pre podozrenie z kartelu posvietil na podnikateľov s laboratórnou technikou. Neohlásené inšpekcie v ich priestoroch vykonal od 7. do 9. júna. Konkurenti sú podozriví, že uzavreli dohodu obmedzujúcu súťaž vyhlásenú v rámci čerpania eurofondov.

slovakia

left justify in out

"Podozrenie sa týkalo súťaže vyhlásenej obstarávateľom pôsobiacim v oblasti biomedicíny s hodnotou zákazky presahujúcou tri milióny eur bez DPH. Predmetom zákazky bola dodávka laboratórnej techniky v súvislosti s dobudovaním infraštruktúry v rámci diagnostiky onkologických ochorení," informovala hovorkyňa PMÚ SR Adriana Oľšavská.

 

Nakoľko ide o horizontálnu dohodu medzi priamymi konkurentmi, ktoré patria medzi najzávažnejšie porušenia súťažných pravidiel a považujú sa za ťažké kartely, v prípade preukázania takejto dohody hrozí podľa Oľšavskej podnikateľom pokuta až do výšky desať percent z obratu za predchádzajúce uzavreté účtovné obdobie.

 

"Skutočnosť, že úrad uskutočnil inšpekcie neznamená, že dotknuté subjekty porušili súťažné pravidlá, ani neprejudikuje závery prešetrovania," doplnila Oľšavská. Úrad v tejto fáze neposkytuje o prešetrovaní žiadne ďalšie bližšie informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies