Pamätáte si na príbeh bezdomovca Johnnyho Bobbitta? Bol vymyslený, úmyslom bolo získať peniaze

NETKY.SK • 16 November 2018, 08:28 • 2 min
Pamätáte si na príbeh bezdomovca Johnnyho Bobbitta? Bol vymyslený, úmyslom bolo získať peniaze

MOUNT HOLLY - Obyvateľka New Jersey sa v októbri minulého roka vybrala do Philadelphie na návštevu za priateľkou, no tesne pred mestom jej došiel benzín a skončila zúfalá na krajnici diaľnice.

slovakia

left justify in out

Zachránil ju bezdomovec, ktorý jej priniesol z neďalekej pumpy kanister s benzínom. Ten kúpil za svojich posledných dvadsať dolárov. Žena v snahe odvďačiť sa obetavému bezdomovcovi vyhlásila verejnú zbierku, prostredníctvom ktorej vyzbierala vyše 400-tisíc dolárov (približne 340-tisíc eur). Príbeh zúfalej ženy a obetavého bezdomovca dojal nejedného Američana a z jeho protagonistov sa stali v USA televízne hviezdy. Problém je ale v tom, že celý príbeh bol iba vymyslený.

 

img

Johnny Bobbitt

Zdroj: SITA

Prišli na to americkí vyšetrovatelia, ktorí sa prípadom začali zaoberať po tom, ako sa Johnny Bobbitt, údajný bezdomovec z Philadelphie, a autorka verejnej zbierky Katie McClure z New Jersey, začali verejne hádať o vyzbierané peniaze.

Záver vyšetrovateľov je jasný: Bobbitt, McClure a jej priateľ Mark D'Amico si celý príbeh vymysleli ako fintu na dôverčivých spoluobčanov, pomocou ktorej chceli získať peniaze. Vyšetrovatelia okrem iného zistili, že všetci traja sa poznali najmenej mesiac predtým, ako sa mala udiať vymyslená romantická príhoda na diaľnici. Vypátrali aj sms-správy, v ktorých Bobbitt písal viacerým svojim priateľom, že celá vec je podvod. Všetkých troch jeho autorov vyšetrovatelia obvinili z krádeže a podvodu.

 

img

Bobbitt, McClure a jej priateľ Mark D'Amico

Zdroj: SITA

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies