Plzňskéj Viktorii od Vrbovho odchodu chýba stabilita, vymenila už štvrtého trénera

NETKY.SK • 3 Apríl 2017, 13:30 • 2 min
Plzňskéj Viktorii od Vrbovho odchodu chýba stabilita, vymenila už štvrtého trénera

PLZEŇ - Českej futbalovej Viktorii Plzeň sa už od decembra 2013 nedarí nájsť stabilitu na trénerskom poste. Lavičku vtedy opustil strojca úspechov Pavel Vrba, ktorý má s klubom na konte dva majstrovské tituly, ako aj dve účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Vrba potom viedol českú reprezentáciu a ruské mužstvo Anži Machačkala, momentálne je bez angažmánu. V januári 2014 ho nahradil Dušan Uhrin ml., ktorý vydržal do augusta toho istého roka. Nasledoval Miroslav Koubek, vybojoval tretie ligové prvenstvo v klubovej histórii, no porúčal sa už v auguste 2015 po nevydarenom vstupe do novej sezóny. Ďalej to Viktoria vyskúšala s Karlom Krejčím, ktorý bol zároveň asistentom Vrbu pri reprezentácii. V ročníku 2015/2016 pridal štvrtý titul, no vzápätí skončil, vedenie s ním napriek trofeji nebolo spokojné.

 

Najnovšie sa vratká plzenská stolička zlomila pod slovenským koučom Romanom Pivarníkom, ktorý vystriedal Krejčího v lete minulého roka. V play off o skupinovú fázu Ligy majstrov 2016/2017 jeho zverenci stroskotali na bulharskom Ludogorci Razgrad a po nepresvedčivých výkonoch obsadili v skupine Európskej ligy UEFA tretie miesto za talianskym AS Rím a rumunskou Astrou Giurgiu.

 

Plzenčania po zimnej prestávke v najvyššej domácej súťaži remizovali so Zlínom, podľahli Slavii Praha a klesli na druhú priečku tabuľky. Pivarníka po týchto rezultátoch dočasne udržali vo funkcii tri víťazstvá za sebou o gól a návrat na čelo. V sobotnom stretnutí 22. kola však Viktoria doma iba remizovala s Teplicami 2:2 a o deň neskôr prišlo odvolanie.

 

Z realizačného tímu zostali Zdeněk Bečka a Pavel Horváth. Štyridsaťšesťročný Bečka sa do funkcie hlavného trénera posunul po troch rokoch v pozícii asistenta, Horváth taký post nesmie zastávať, keďže nedisponuje potrebnou licenciou. Dvojica má nezmenený cieľ - obhájiť ligový triumf. Premiéru absolvuje v piatkovej predohrávke 23. kola v Hradci Králové.

 

"Chceme a musíme v tomto zápase zvíťaziť. Nič iné pre nás neexistuje," vyhlásil pre oficiálnu klubovú stránku Bečka.

 

Už pod jeho taktovkou doplnil realizačný tím Martin Ticháček, kouč brankárov sa do Plzne vrátil po anabáze v Machačkale. Do tréningového procesu sa zapojil v pondelok predpoludním, keď sa venoval triu Matúš Kozáčik, Petr Bolek a Dominik Sváček. Okrem Kozáčika si dres Viktorie v súčasnosti obliekajú ďalší Slováci Jakub Hromada, Patrik Hrošovský, Martin Chrien a Marek Bakoš.

 

Špekuluje sa, že menovanie Bečku je iba dočasné a kruh by sa mohol uzavrieť práve návratom Vrbu, jediného stabilného plzenského kouča v uplynulých rokoch. Ten však podľa informácií portálu iDnes.cz skúma ďalšie možnosti pôsobenia v Rusku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies