Plzenská Škoda dosahuje úspechy v prenikaní na čínsky trh

NETKY.SK • 2 August 2015, 14:13 • 2 min
Plzenská Škoda dosahuje úspechy v prenikaní na čínsky trh

PEKING - Firmy Škoda Electric a Beijing Subway Rolling Stock Equipment (BSR) predstavujú na pekinskom veľtrhu električku UrTran2015, ktorá je určená na čínsky trh. Informuje o tom portál Railway Gazette International.

slovakia

left justify in out

Nízkopodlažnú päťčlánkovú električku zmontovali v pekinskom závode BSR. Jej veľkou výhodou je, že nepotrebuje trolejové vedenie, lebo energiu pre pohyb čerpá z palubných batérií.

 

UrTran2015 je druhý podobný mestský dopravný prostriedok z vývoja plzenskej Škody. Vlani si turecké mesto Konya objednalo u výrobcu Škoda Transportation 12 podobných električiek, ktoré nepotrebujú čerpať elektrinu z trolejového vedenia.

 

Škodováci dosiahli na čínskom trhu aj v predchádzajúcom období komerčné úspechy. Koncom marca tohto roku predviedli prototyp električky vybavenej vodíkovými palivovými článkami. Vyrobili ju v českom závode Sifang v Čching-tau. Električka prejde bez doplnenia paliva 100 km maximálnou rýchlosťou 70 km/h. Na doplnenie paliva potrebuje len tri minúty. Jedinou emisiou, ktorá sa počas jazdy dostáva z vozidla do ovzdušia, je voda. Trojčlánková električka odvezie maximálne 380 osôb, z nich môže 60 sedieť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies