Plzeň v príprave s Ďurišom aj navrátilcom Chrienom

NETKY.SK • 4 Január 2017, 16:10 • 2 min
Plzeň v príprave s Ďurišom aj navrátilcom Chrienom

PLZEŇ - Český futbalový šampión Viktoria Plzeň vstúpil v stredu do zimnej prípravy. Slovenskému trénerovi Romanovi Pivarníkovi sa po sviatkoch hlásilo 26 hráčov.

slovakia

left justify in out

 Nechýbali ani slovenské opory: brankár Matúš Kozáčik, stredopoliari Patrik Hrošovský, Jakub Hromada a útočník Marek Bakoš. Do prípravy nastúpil aj druhý najlepší strelec uplynulého ročníka najvyššej českej súťaže Michal Ďuriš ako aj záložník Martin Chrien, ktorý na jeseň hosťoval v slovenskom fortunaligovom MFK Ružomberok.

 

Ďuriš pred niekoľkými týždňami vyhlásil, že nie je spokojný so svojou pozíciou v klube a zvažuje zmenu pôsobiska. Hráčov zástupca Pavel Zíka dokonca vyhlásil, že 28-ročnému rodákovi z Uherského Hradišťa hľadá nový angažmán. Odvtedy sa v médiách v súvislosti s Ďurišom skloňovalo niekoľko klubov: izraelský Maccabi Tel Aviv, poľské kluby Legia Varšava a Wisla Krakov, dánski zástupcovia FC Midtjylland a Bröndby Kodaň či švajčiarsky tím FC Lugano.

 

Západočesi si stiahli z hosťovania slovenského reprezentanta do 21 rokov Martina Chriena, ktorý mal pôvodne v Liptove stráviť celú sezónu. V Ružomberku však zanechal dobrý dojem (v 17 zápasoch bilancia 5+4), a tak ho Plzeň chce v zimnej príprave vyskúšať. "Martina vyhlásili za najlepšieho vytrvalca slovenskej ligy, navyše patril k najlepšie hodnoteným hráčom slovenskej dvadsaťjednotky. Počas jesene sme na naňho boli niekoľkokrát osobne pozrieť a je dobré, že je späť v Plzni," povedal podľa portálu isport.cz generálny manažér "Viktorky" Adolf Šádek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona