LM: Plzeň v play off proti Mariboru, Celtic dostal Kazachov

NETKY.SK • 9 August 2013, 12:20 • 2 min
LM: Plzeň v play off proti Mariboru, Celtic dostal Kazachov

NYON - Futbalisti českého majstra Viktorie Plzeň s kvartetom slovenských legionárov Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš sa v play off Ligy majstrov 2013/2014 pobijú o postup do skupinovej fázy so slovinským NK Maribor. Rozhodol o tom piatkový žreb na pôde Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone.

slovakia

left justify in out

V majstrovskej vetve bola Plzeň, ktorá odohrá úvodný súboj na domácom štadióne, nasadená a mohla okrem Slovincov dostať aj niekoho z kvarteta Austria Viedeň, Legia Varšava, Ludogorec Razgrad a kazašský Šachťor Karagandy. Výber trénera Pavla Vrbu sa môže dostať medzi elitnú spoločnosť, druhýkrát v sezóne 2011/2012 sa tam stretla aj s FC Barcelona a AC Miláno. Za postup do skupiny by zinkasovala 7,2 milióna eur, plus môže získať ďalšie finančné prémie. "Viktorka" doteraz odohrala v predkolách LM desať zápas a všetky vyhrala. V tejto sezóny vyradila bosniansky Železničar Sarajevo a estónsky Nomme Kalju, Naribor prešiel cez maltskú Birkirkaru a prekvapujúco cez cyperský APOEL Nikóziu. 

Legia Varšava so slovenským brankárom Dušanom Kuciakom sa stretne v dojzápase o vytúženú skupinu LM so Steaua Bukurešť. Bývalý európsky šampión Celtic Glasgow sa tiež v majstrovskej vetve stretne s prekvapením súťaže z Karagandy. V poslednej eliminačnej fáze súťaže sa bulharský majster Ludogorec Razgrad, ktorý už v 2. predkole vyradil slovenského šampióna Slovan Bratislava, pomeria s FC Bazilej.

V nemajstrovskej vetve boli pri žrebe v hre aj veľkoluby AC Miláno či Arsenal Londýn, 7-násobný európsky šampión z Talianska dostal ako nasadený tím holandský PSV Eindhoven, londýnski "gunners" budú čeliť tureckému Fenerbahce Istanbul. Eindhoven vyhral EPM v roku 1988, Arsenal zabojuje o šestnástu účasť v skupine za sebou. Ruský Zenit Petrohrad so slovenským obrancom Tomášom Hubočanom sa stretne s portugalským Pacos de Ferreira.

Bundesligové Schalke 04 Gelsenkirchen čaká ukrajinský Metalist Charkov. Fenerbahce aj Charkov však nemajú účasť v súťaži ist, hoci ju hrajú, za korupčné praktiky stále čelia sankciácm od UEFA, resp. medzinárodného Športového arbitrážneho súdu (CAS) v Lausanne.

Prvé zápasy play off LM sa budú hrať 20.-21. augusta, odvety potom 27.-28. augusta. Zdolaní v oboch vetvách play off sa presunú do skupinovej fázy EL 2013/2014.

Desiati postupujúci z play off sa pridajú k 22 už skôr známym účastníkom skupinovej fázy - obhajcovi Bayern Mníchov, Manchester United, Manchester City, Chelsea Londýn, FC Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Juventus Turín, SSC Neapol, FC Porto, Benfica Lisabon, Paríž Saint-Germain, Olympique Marseille, CSKA Moskva, Ajax Amsterdam, Šachtar Doneck, Olympiakos Pireus, Galatasaray Istanbul, Anderlecht Brusel a FC Kodaň.

Majstrovská vetva: 
Dinamo Záhreb (Chor.) - Austria Viedeň (Rak.) 
Ludogorec Razgrad (Bul.) - FC Bazilej (Švaj.) 
Viktoria Plzeň (ČR) - NK Maribor (Slovin.) 
Šachťor Karaganda (Kaz.) - Celtic Glasgow (Škót.) 
Steaua Bukurešť (Rum.) - Legia Varšava (Poľ.) 

Nemajstrovská vetva: 
Olympique Lyon (Fr.) - Real Sociedad San Sebastián (Šp.) 
Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.) - Metalist Charkov (Ukr.) 
Pacos de Ferreira (Portug.) - Zenit Petrohrad (Rus.) 
PSV Eindhoven (Hol.) - AC Miláno (Tal.) 
Fenerbahce Istanbul (Tur.) - Arsenal Londýn (Angl.) 

Poznámka: Neúspešní z dvojzápasov play-off sa predstavia v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2013/2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies