Plzeň s ďalšou remízou, Pivarník: Individuálne chyby nás stoja body

NETKY.SK • 4 November 2016, 09:59 • 2 min
Plzeň s ďalšou remízou, Pivarník: Individuálne chyby nás stoja body

BUKUREŠŤ - Futbalisti Viktorie Plzeň dosiahli v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA 2016/2017 už tretí nerozhodný výsledok.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtkovom súboji E-skupiny zverenci slovenského trénera Romana Pivarníka remizovali 1:1 na ihrisku rumunského tímu Astra Giurgiu a s tromi bodmi zostávajú na dne tabuľky, stále však majú šancu postúpiť do jarného šestnásťfinále.

 

Plzeň bola v Bukurešti lepším tímom, doplatila však na slabú koncovku. "Odohrali sme dobrý zápas. Darili sa nám kombinácie, žiaľ, zbytočne sme inkasovali a museli sme doťahovať skóre. Po peknej akcii sme vyrovnali a verili sme, že môžeme pomýšľať na obrat. Tlačili sme sa do šestnástky a vytvárali sme si ďalšie šance. Po zmene strán sme išli za víťazstvom. Súperovi postupne odchádzali sily, preto je škoda, že sme nedokázali streliť víťazný gól," citovala Pivarníka oficiálna internetová stránka českého majstra.

 

Pivarníka mrzeli individuálne chyby jeho zverencov. "V oboch zápasoch s Giurgiu sme kvôli nim prišli o body. Nepáči sa mi, ako dohrávame súboje v šestnástke súpera. Stále mi chýbajú lepšie nábehy a výber miesta v pokutovom území. Krajní hráči málo podporujú útok, na tom musíme popracovať," dodal Pivarník, ktorý dal v základnej zostave šancu trom krajanom - brankárovi Matúšovi Kozáčikovi a stredopoliarom Patrikovi Hrošovskému a Jakubovi Hromadovi. V závere prišiel na ihrisko aj útočník Marek Bakoš.

 

"Aj remíza nám zachováva šance na postup, ale vieme, že to nemáme vo vlastných rukách. Bude to veľmi náročné. Uvidíme, akú šancu budeme mať pred posledným zápasom," vyjadril sa Pivarník na margo postupových šancí jeho tímu. Lídrom E-skupiny je AS Rím po triumfe 4:2 nad Austriou Viedeň. Taliansky tím má na konte 8 bodov, Austria s piatimi figuruje na druhom mieste, Astra Giurgiu je tretia so štyrmi bodmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies