Plzeň prišla o tretieho českého reprezentanta, Petržela do Augsburgu

NETKY.SK • 3 Júl 2012, 11:35 • 2 min
Plzeň prišla o tretieho českého reprezentanta, Petržela do Augsburgu

Plzeň prišla o tretieho českého reprezentanta, Petržela do Augsburgu - Futbal Tretím českým futbalovým reprezentantom, ktorý pred novou sezónou opustil káder Viktorie Plzeň, sa stal Milan Petržela. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar a účastník finálového turn

slovakia

left justify in out

img

Tretím českým futbalovým reprezentantom, ktorý pred novou sezónou opustil káder Viktorie Plzeň, sa stal Milan Petržela. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar a účastník finálového turnaja EURO 2012 prestúpil do bundesligového klubu FC Augsburg, s ktorým podpísal trojročný kontrakt.
      Petržela sa do prípravy štrnásteho tímu uplynulej sezóny v najvyššej nemeckej súťaži zapojí v pondelok 9. júla. Už v januári opustil tím Plzne ďalší hráč národného tímu Petr Jiráček, pričom po európskom šampionáte prestúpil do VfL Wolfsburg aj Václav Pilař.
      "Mali sme s Milanom džentlmenskú dohodu, že v prípade zaujímavej ponuky pre neho aj pre klub, tak mu Viktoria nebude v odchode brániť. V zime sme sa pri niekoľkých ponukách dohodli na jeho zotrvaní v kádri, aby Plzni pomohol vybojovať aj ďalšie ročníky v európskych pohároch, takže teraz sme mu dali zelenú v ceste za ďalšou športovou kariérou," povedal pre oficiálny klubový portál generálny manažér "Viktorky" Adolf Šádek. "Za jeho dlhoročné pôsobenie v Plzni mu patrí veľká vďaka, osobne sa výrazne podieľal na najväčších úspechoch Viktorie Plzeň vo viac ako storočnej klubovej histórii."
      Petržela zbieral prvé ligové štarty v Drnoviciach, kde pôsobil v rokoch 2003 až 2006. Ďalší rok strávil v pražskej Sparte, najviac zápasov však odohral vo Viktorii Plzeň, kam prišiel pred piatimi rokmi. V národnom tíme odohral v posledných rokoch tucet stretnutí. V kádri Viktorie Plzeň figuruje pred štartom sezóny 2012/2013 aj kvinteto slovenských legionárov. K obrancovi Mariánovi Čišovskému, stredopoliarovi Patrikovi Hrošovskému a útočníkom Marekovi Bakošovi a Michalovi Ďurišovi pribudol v lete brankár Matúš Kozáčik.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies