Plzeň je jesenným majstrom aj vďaka gólu Ďuriša: Snažím sa makať

NETKY.SK • 28 November 2016, 09:50 • 2 min
Plzeň je jesenným majstrom aj vďaka gólu Ďuriša: Snažím sa makať

PLZEŇ - Futbalisti Viktorie Plzeň sú jesenným majstrom v českej lige. Cez víkend pozíciu lídra potvrdili domácim triumfom 2:0 nad Brnom, k čomu jedným gólom prispel aj slovenský reprezentant Michal Ďuriš. Ten naskočil do zápasu z pozície náhradníka v polčasovej prestávke a štvrťhodinu pred koncom spečatil víťazstvo Plzne.

slovakia

left justify in out

Ďuriš neprežíva jednoduchú sezónu a vypadol zo základnej zostavy Viktorie. "Párkrát som sa nevošiel ani do nominácie na zápas, to som nikdy predtým nezažil. Nebolo to ľahké, ale futbal prináša aj takéto veci. Snažím sa drieť ďalej. Verím, že futbal je spravodlivý a vráti sa mi to," povedal v rozhovore pre portál idnes.cz.

 

Pre Ďuriša to bol tretí ligový zásah v sezóne: "Každý gól teší, tento nie je iný. Najmä preto, že som v poslednom čase neodohral toľko minút, koľko by som chcel." Tréner Plzne Roman Pivarník vysvetľoval jeho absenciu v niektorých zápasoch potrebou odpočinku po náročnej minulej sezóne. "To je jeho názor, ja som s tým od začiatku nesúhlasil. Viac by som sa k tomu nechcel do médií vyjadrovať, s trénerom sme si to vydiskutovali."

 

Jedno kolo pred zimnou prestávkou má Plzeň na čele tabuľky štvorbodový náskok pred Slaviou Praha. Po nevydarenom predstavení a prehre 1:4 na ihrisku AS Rím v Európskej lige sa Viktoria rýchlo vrátila na víťaznú vlnu. "Som veľmi spokojný. Znovu sme dokázali prepnúť z Európy na českú ligu. Odohrali sme veľmi dobrý zápas s mnohými šancami," zhodnotil Pivarník.

 

Okrem Ďuriša dostali v zápase šancu aj štyria jeho krajania. Brankár Matúš Kozáčik a Patrik Hrošovský absolvovali celý zápas, Jakub Hromada pre problémy so slabinami v polčase prepustil miesto Ďurišovi a Marek Bakoš hral od 85. minúty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona