Plzeň doma nestačila na Fenerbahce, Chelsea prehrala v Bukurešti

NETKY.SK • 8 Marec 2013, 10:04 • 2 min
Plzeň doma nestačila na Fenerbahce, Chelsea prehrala v Bukurešti

BRATISLAVA - Viktoria Plzeň v zostave so štyrmi Slovákmi - brankárom Matúšom Kozáčikom, obrancom Mariánom Čišovským, útočníkmi Marekom Bakošom a Michalom Ďurišom - prehrala s Fenerbahce Istanbul doma 0:1 v prvom zápase osemfinále futbalovej Európskej ligy UEFA 2012/2013. V drese hostí chýbal Miroslav Stoch, ktorý ani nefiguroval na súpiske.

slovakia

left justify in out

Do najväčšej šance sa dostali domáci v 38. minúte. Stredopoliar František Rajtoral však netrafil prázdnu bránu a loptu namieril iba do brvna. Odrazenú loptu sa nepodarilo zasunúť medzi tri žrde ani Ďurišovi. O víťazstve tureckého tímu rozhodol v 81. minúte útočník Pierre Webo. Kozáčik ešte stihol zasiahnuť proti hlavičke Moussa Sowa, ale Webo pred odkrytou bránkou nezaváhal. Fenerbahce sa tak dostalo do výhodnejšej pozície pred budúcotýždňovou odvetou na svojom ihrisku. Kozáčik s Čišovským odohrali celý duel, Bakoš zostal na ihrisku do 60. a Ďuriš do 70. minúty.

"Tento výsledok pred odvetou určite nie je dobrý. Ukázalo sa, že Fenerbahce je popredný európsky klub. Jeho hráči boli lepší po technickej stránke, boli pohyblivejší a takmer vôbec nestrácali loptu. My sme sa nedostávali veľmi do hry a strácali sme sily," kriticky zhodnotil výkon Plzne kouč Pavel Vrba pre ČT.

Zenit Petrohrad prehral na ihrisku FC Bazilej 0:2, keď oba góly inkasoval v záverečnej desaťminútovke. Najskôr v 83. minúte z kopačky Marcela Diaza a v nadstavenom čase druhý z penalty od Alexandra Freia. Ruský tím navyše prišiel aj o vylúčeného Luisa Neta. Na pravej strane obrany odohral v drese Zenitu celý zápas slovenský reprezentačný obranca Tomáš Hubočan. 

V ďalšom stretnutí prehrala favorizovaná Chelsea Londýn so Steauou Bukurešť 0:1. Víťazstvo rumunského tímu zariadil v 34. minúte Raul Rusescu z pokutového kopu. Do odvety pôjdu pokojnejší aj futbalisti Lazia Rím, ktorí zdolali VfB Stuttgart na jeho štadióne 2:0.

V prvom štvrtkovom zápase remizovali futbalisti Anži Machačkala s Newcastlom United 0:0. Diváci v moskovských Lužnikách boli najmä v prvom polčase svedkami nezáživného futbalu. Domáci boli mierne aktívnejší, do šancí sa dostal hviezdny útočník Machačkaly Samuel Eto'o, jeho pokusy však stroskotali na brankárovi Robertovi Elliotovi. 

O prehre Bordeaux na ihrisku Benficy Lisabon rozhodol vlastný gól brankára Cedrica Carrassa, ktorý si zrazil do vlastnej siete strelu Rodriga z 21. minúty. Tottenham nedal pred vlastnými fanúšikmi šancu milánskemu Interu a do odvety pôjde po výsledku 3:0 s výrazným náskokom. V stretnutí Levante - Rubin Kazaň gól nepadol, obe mužstvá však dohrávali po vylúčeniach s desiatimi hráčmi.
      Odvety sú na programe o týždeň 14. marca.

Európska liga - prvé zápasy osemfinále:
Anži Machačkala - Newcastle United 0:0

Viktoria Plzeň - Fenerbahce Istanbul 0:1 (0:0)
Gól: 81. Webo
 /za domách M. Kozáčik celý zápas, M. Čišovský celý zápas, M. Bakoš do 60. min., M. Ďuriš do 70. min./

Steaua Bukurešť - Chelsea Londýn 1:0 (1:0)
Gól: 34. Rusescu (z 11 m)

VfB Stuttgart - Lazio Rím 0:2 (0:1)
Góly: 21. Ederson, 56. Onazi

Benfica Lisabon – Girondins Bordeaux 1:0 (1:0)
Gól: 21. vlastný Carrasso

Tottenham Hotspur – Inter Miláno 3:0 (2:0)
Góly: 6. Bale, 18. Sigurdsson, 53. Vertonghen

Levante – Rubin Kazaň 0:0
ČK: 54. Michel - 52. Ansaldi

FC Bazilej – Zenit Petrohrad 2:0 (0:0)
Góly: 83. Diaz, 90.+4 Frei (z 11m), ČK: 90.+3 Neto (Zenit)  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies