Plzeň delí od skupiny LM už len Maribor, hitom duel PSV - AC Miláno

NETKY.SK • 19 August 2013, 11:26 • 2 min
Plzeň delí od skupiny LM už len Maribor, hitom duel PSV - AC Miláno

BRATISLAVA - Už len záverečná fáza kvalifikácie delí desať vyvolených od účasti v klubovej kontinentálnej elite v skupinovej fáze futbalovej Ligy majstrov 2013/2014. V utorok a v stredu je na programe desať prvých zápasov play off a do hry zasiahnu viaceré kluby so slovenskými legionármi.

slovakia

left justify in out

Český šampión Viktoria Plzeň so slovenským kvartetom Matúš Kozáčik, Marián Čišovský, Michal Ďuriš a Marek Bakoš začne play off domácim zápasom s majstrom Slovinska NK Maribor. V nemajstrovskej vetve ruský Zenit Petrohrad s obrancom Tomášom Hubočanom, ktorý sa ale momentálne zotavuje zo zranenia, v utorok nastúpi na ihrisku portugalského Pacos Ferreira. V stredu sa grécky PAOK Solún, ktorý v súťaži po verdikte UEFA nahradil pre korupciu suspendovaný ukrajinský Metalist Charkov, predstaví v Gelsenkirchene na pôde Schalke aj so slovenským stredopoliarom Miroslavom Stochom. V rovnaký deň poľský majster Legia Varšava s brankárom Dušanom Kuciakom začne boj o prienik do vytúženej skupiny na štadióne rumunskej Steaua Bukurešť.

Pozornosť bude pútať aj utorňajší duel bývalých európskych šampiónov v Holandsku, víťaz z roku 1988 PSV Eindhoven nastúpi proti sedemnásobnému šampiónovi AC Miláno. V rovnaký deň kazašský majster Šachťor Karagandy bude hostiť Celtic Glasgow, resp. Olympique Lyon španielsky Real Sociedad San Sebastian. V stredu sa pozornosť upriami aj na atraktívny súboj Fenerbahce Istanbul - Arsenal Londýn a hrať sa budú aj súboje Dinamo Záhreb - Austria Viedeň a Ludogorec Razgrad - FC Bazilej.

"Viktoriáni" v Štruncových sadoch cez víkend remízovali v šlágri českej ligy so Spartou Praha (0:0). Teraz sa však zverenci trénera Pavla Vrbu už musia skoncentrovať na Slovincov. "Maribor je kvalitný súper, ktorý disponuje množstvom šikovných futbalistov. Sú nebezpeční v prechodovej fáze a individuálne silní, musíme sa na nich dobre pripraviť. Verím však, že je v našich silách postúpiť," citoval klubový web pred stretnutím útočníka Tomáša Wágnera. V Maribore, ktorý trénuje Ante Čačič, pracuje ako klubový riaditeľ aj bývalý slávny slovinský reprezentant Zlatko Zahovič. "Úspech sa nerodí cez noc, len pred niekoľkými rokmi sme vzali do vedenia klubu zopár profesionálov, ktorí odvádzajú dobrú prácu. Od ostatných klubov nás odlišuje to, že nemáme k dispozícii až toľko veľa peňazí. Každý rok sme nútení predať našich najlepších hráčov, aby sme neskončili v červených číslach. Je preto ťažké vybudovať mužstvo smerom do budúcnosti, ale to je jednoducho realita. Ale výborne pracujeme s mladými hráčmi a máme výborných trénerov. Postup do skupiny by bol obrovským úspechom, ale o osude tohto klubu nerozhodnú nasledujúce dva zápasy v LM," citoval portál uefa.com 42-ročného Zahoviča, ktorý je s 80 štartmi v reprezentácii slovinským rekordérom.

Odvety zápasov play off sú na programe 27., resp. 28. augusta, neúspešní z nich sa presunú do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2013/2014.
      
program play off LM 2013/2014:
utorok 20. augusta:
Šachťor Karagandy - Celtic Glasgow /17.00 SELČ, rozhoduje: Pavel Královec (ČR)
Pacos Ferreira - Zenit Petrohrad /20.45, Martin Atkinson (Ang.)/
Olympique Lyon - Real Sociedad San Sebastian /20.45, Milorad Mažič (Srb.)/
PSV Eindhoven - AC Miláno /20.45, Cüneyt Çakir (Tur.)/
Viktoria Plzeň - NK Maribor /20.45, Olegário Benquerença (Por.)/

streda 21. augusta:
Schalke 04 Gelsenkirchen - PAOK Solún /20.45, rozhodca neurčený/
Dinamo Záhreb - Austria Viedeň /20.45/
Fenerbahce Istanbul - Arsenal Londýn /20.45/
Ludogorec Razgrad - FC Bazilej /20.45/
Steaua Bukurešť - Legia Varšava /20.45/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona