Plzeň bez šance na postup, Pivarník: Rozhodli ľahkovážne straty lôpt

NETKY.SK • 25 November 2016, 09:27 • 2 min
Plzeň bez šance na postup, Pivarník: Rozhodli ľahkovážne straty lôpt

RÍM - Futbalisti Viktorie Plzeň sa v záverečnom kole zápasov rozlúčia s tohtosezónnym účinkovaním v Európskej lige UEFA. Rozhodla o tom štvrtková prehra 1:4 na pôde AS Rím, ktorý sa stal istým víťazom E-skupiny. Tréner "viktoriánov" Roman Pivarník uznal po stretnutí kvality talianskeho súpera.

slovakia

left justify in out

Český šampión odohral na Stadio Olimpico sľubný prvý polčas. Na gól Edina Džeka odpovedal z rýchleho protiútoku vyrovnávajúcou hlavičkou Michal Zeman, no zo strany Plzne to bolo všetko. Po hodine hry sa z podobnej situácie presadil opäť Džeko a keď si Aleš Matějů osem minút pred koncom zrazil loptu do vlastnej siete, nádeje Viktorie prakticky vyhasli. Na konečných 4:1 upravil Džeko, ktorý zavŕšil hetrik.

 

Z Pivarníka bolo po zápase cítiť sklamanie, športovo však uznal, že jeho zverenci nastúpili proti silnému protivníkovi. "AS Rím je veľmi kvalitný súper, čo sa v zápase potvrdilo. Pred stretnutím nám zo zostavy vypadli obrancovia, na ktorých posty sme nemali náhradu a museli sme to vyriešiť. Vedeli sme, že náš súper hrá často cez dlhé prihrávky za obranu, tomu sme prispôsobili aj rozostavenie. Mali sme výborné pasáže, ale dopúšťali sme sa ľahkovážnych strát v útočnej fáze a ponúkli sme súperovi šance. V tomto vidím problém nášho tímu," citoval oficiálny web Plzne slová slovenského trénera.

 

V Ríme sa predstavila aj pätica Slovákov. Matúš Kozáčik, Jakub Hromada a Patrik Hrošovský odohrali celý zápas, Marek Bakoš s Michalom Ďurišom vybehli na trávnik v druhom polčase. Za stavu 2:1 pre domácich mal výbornú príležitosť na vyrovnanie práve Bakoš, ale v vo veľkej tutovke trafil len do brankára Alissona. "Baky mal stopercentnú šancu, ktorú bohužiaľ nepremenil. Mrzí ma to o to viac, pretože zakrátko sme inkasovali," dodal Pivarník.

 

Po štvrtkových dueloch je isté, že Plzeň sa do jarného šestnásťfinále nepozrie. Ak však v záverečnom zápase zdolá doma Austriu Viedeň, môže skončiť tretia a posunúť tak Astru Giurgiu do vyraďovačky. Všetka jej sústredenosť sa po zakončení skupinovej fázy presunie na domácu ligu, v ktorej "viktoriáni" priebežne vedú tabuľku s dvojbodovým náskokom pred Zlínom. "Verím, že vyradenie sa na mužstve nepodpíše, pretože stále máme kvalitný káder. Vo štvrtok nás zdolalo špičkové talianske mužstvo, ktoré je na druhej priečke v Serii A. Duely v našej lige budú o niečom inom," naznačil Pivarník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies