Plzeň podľahla Milánu 0:2, v šlágri remizovala Valencia s Chelsea

NETKY.SK • 29 September 2011, 17:00 • 2 min
Plzeň podľahla Milánu 0:2, v šlágri remizovala Valencia s Chelsea

Plzeň podľahla Milánu 0:2, v šlágri remizovala Valencia s Chelsea

slovakia

left justify in out

img

Futbalisti českého majstra Viktorie Plzeň nenadviazali na bodový zisk zo svojho premiérového duelu v Lige majstrov a v stredajšom zápase 2. kola podľahli na trávniku favorizovaného AC Miláno 0:2. V šlágri E-skupiny na štadióne Mestalla remizovala domáca Valencia s londýnskou Chelsea 1:1.

Prvá polovica zápasu divákov príliš nenadchla. Obe mužstvá sa sústredili najmä na zabezpečenú defenzívnu a do šancí sa prakticky celých 45 minút nedostali. V druhom dejstve sa hostia vyrútili na Valenciu ako sršne, no Torres i Ramires spálili stopercentné tutovky. "Blues" sa však dočkali v 56. minúte, keď Lampard využil spätnú prihrávku Maloudu a namieril presne do odkrytej časti bránky. Domáci celý druhý polčas tlačili a podarilo sa im aj vyrovnať, keď v 87. minúte premenil Soldado pokutový kop.

V H-skupine si Barcelona poradila na štadióne outsidera BATE Borisov poľahky 5:0. Španielski "kúzelníci" si v rozpätí troch minút prvého polčasu vypracovali náskok 2:0, keď si v 19. minúte Volodko nešťastne zrazil loptu za vlastného brankára a o chvíľu neskôr Pedro hlavou rozvlnil sieť. Ďalšie dva kúsky pridal Argentínčan Messi a piaty gól dal Villa.

V rovnakej skupine nastúpili futbalisti Viktorie Plzeň, v základnej zostave aj so Slovákmi Mariánom Čišovským a Marekom Bakošom, na štadióne talianskeho majstra AC Miláno. Hostia odolávali favoritovi iba v prvom polčase. V 53. minúte však Čišovský zahral rukou v pokutovom území a následnú jedenástku premenil Ibrahimovič. Nádej na dobrý výsledok českému majstrovi zmaril o 13 minút neskôr Cassano (0:2). Do zápasu naskočil aj Michal Ďuriš, ktorý v 67. minúte vystriedal Bakoša.

Londýnski "kanonieri" vyhrávali na domácej tráve nad gréckym Olympiakosom Pireus už 2:0, keď sa v 8. minúte presadil osemnásťročný stredopoliar Oxlade-Chamberlain a po ňom aj obranca Santos, ale do prestávky ešte znížil Fuster. Arsenal však už do konca zápasu vedenie z rúk nepustil a potvrdil úlohu favorita. V druhom zápase F-skupiny vyhral Olympique Marseille nad Borussiou Dortmundu prekvapivo ľahko 3:0 a so šiestimi bodmi figuruje na čele tabuľky.

Súboj G-skupiny medzi Šachtarom Doneck a APOEL Nikózia skončil zmierlivou remízou 1:1. V druhom stretnutí zvíťazili futbalisti Zenitu Petrohrad nad FC Porto 3:1. Ruský klub si tak pripísal do tabuľky G-skupiny prvé tri body. V drese domácich odohral celý zápas aj slovenský obranca Tomáš Hubočan, ktorý v 61. minúte videl žltú kartu.

Ako prví udreli už v 10. minúte hostia, keď sa po ukážkovom brejku dostala lopta k Hulkovi, ktorý sa zbavil brániaceho hráča a presným centrom našiel voľného Rodrigueza. O desať minút vyrovnal aj so šťastím Širokov, jeho strelu zblízka síce tečoval Fucile, no gólu už nezabránil. Fucile nepomohol svojim spoluhráčom ani v nadstavenom čase prvej polovice, keď zbytočne zahral rukou, videl už druhú žltú kartu a musel predčasne pod sprchy. Domáci využili početnú výhodu v 63. minúte, keď svoj druhý gól v zápase pridal Širokov a v 72. minúte definitívne podčiarkol ich víťazstvo Danny.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies