Pľuščenko už znova prahne po miestenke do Soči

NETKY.SK • 10 Január 2014, 14:59 • 2 min
Pľuščenko už znova prahne po miestenke do Soči

MOSKVA - Jevgenij Pľuščenko predviedol poriadnu piruetu v názore na svoju účasť v krasokorčuliarskej súťaži na zimných olympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

Ešte v závere decembra po národnom šampionáte znechutene a plný negatívnych emócií vyhlásil, že neplánuje štartovať v Soči medzi jednotlivcami, prenechá miesto mladším a obmedzí svoje ambície na novú súťaž družstiev. Teraz - pred majstrovstvami Európy v Budapešti - sa jeho rétorika radikálne zmenila. Napriek tomu, že do Maďarska nepocestuje, znova sa uchádza o jediné ruské miesto v nominácii na mužskú olympijskú súťaž. Jeho konkurentom je úradujúci ruský šampión Maxim Kovtun. Ruská krasokorčuliarska federácia bude o olympijskej nominácii rozhodovať až po skončení európskeho šampionátu.

"Rád by som všetkým, čo spochybňujú moje právo ísť do Soči, pripomenul, že Kovtun bol minulý rok na ruských majstrovstvách až piaty, a napriek tomu reprezentoval na svetovom aj európskom šampionáte. Vinou jeho 17. miesta v kanadskom Londone Rusku zostala iba jedna miestenka na olympijské hry. Zajazdil dobre na decembrovom šampionáte, ale útok na olympijské medaily si vyžaduje bohaté skúsenosti z medzinárodného ľadu," uviedol v piatok olympijský víťaz z Turína 2006 a strieborný zo ZOH v Salt Lake City 2002 a Vancouveru 2010.

Prezident Ruskej krasokorčuliarskej federácie Alexander Gorškov priznal, že ho čaká ťažká úloha, ale je pripravený niesť za výber osobnú zodpovednosť. "Kovtun spravil v uplynulej sezóne veľký pokrok. Je to nefalšovaný športovec a verím, že neprestane rásť napriek tomu, že mu chýbajú skúsenosti. Pľuščenko je zase veľká ikona mužského krasokorčuľovania, nikdy mu nechýbala odvaha. Ak povie, že je pripravený súťažiť, potom verím, že je to slovo chlapa. Ešte stále máme dosť času na rozhodovanie. Dúfam, že nás osvieti múdrosť a vyberieme správne," zaželal si Gorškov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona