Pľuščenko predstaví v utorok v Bratislave šou Kings on Ice

NETKY.SK • 29 November 2016, 07:58 • 2 min
Pľuščenko predstaví v utorok v Bratislave šou Kings on Ice

BRATISLAVA – Slovenská metropola privítala v pondelok svetoznámeho ruského krasokorčuliara Jevgenija Pľuščenka a ďalších majstrov ľadu.

slovakia

left justify in out

Už o pár hodín, v utorok 29. novembra, predstavia na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu nový program s názvom Kings on Ice/Králi ľadu.

 

Krasokorčuliarska šou ponúkne divákom spojenie divadla, humoru a akrobacie. Edvin Marton sprevádza hviezdy ľadu na legendárnych stradivárkach typu Antonio, ktoré má zapožičané od nemeckého obchodníka. O zapožičanie tohto vzácneho nástroja sa uchádzalo takmer päťsto huslistov a v súťaži uspel práve Edvin Marton. Husle z roku 1699 sú poistené na osem miliónov eur. Marton zahrá skladby zo svojho nového CD Rock Symphony, ale aj hity skupín Metallica a Queen. Klasiku zastúpi tvorba Vivaldiho.

 

Jevgenij Pľuščenko má vo svojej zbierke dve zlaté medaily zo zimných olympijských hier. Po víťazstve v Turíne v roku 2006 pridal zlato v súťaži tímov v Soči v roku 2014. Na hrách v Salt Lake City 2002 a Vancouveri 2010 získal dve strieborné medaily. Trikrát sa stal majstrom sveta a vybojoval sedem titulov majstra Európy, jeden z nich práve pred pätnástimi rokmi v Bratislave.

 

"Teším sa, že sa s novou šou a mojimi priateľmi vraciame na Slovensko. Pre mňa osobne to bude špeciálny zážitok, veď na tomto štadióne som získal jeden zo svojich európskych titulov. Viem, že máte krasokorčuľovanie veľmi radi a verím, že to zajtra bude skvelý večer pre vás aj pre nás," uviedol na krátkom stretnutí s médiami Pľuščenko.

 

Do Bratislavy priviezol ďalších kráľov ľadu, budú nimi olympijská víťazka zo Soči 2014 Adelina Sotnikovová, (1996, Moskva, 20 rokov), zlatá na OH 2014, strieborná na ME 2013, Francúz Philippe Candeloro (1972, 44 rokov), strieborný na OH 1994 a 1998, strieborný na MS 1994, strieborný na ME 1997, Francúz Brian Joubert (1984, 31 rokov), zlatý na MS 2007, zlatý na ME 2004 a 2007, Francúz narodený v Brazílii Florent Amodio (1996, 26 rokov), zlatý ME 2011 a Čech Tomáš Verner (Písek, 1986, 30 rokov), zlatý na ME 2008.

 

"Napriek tomu, že je Jevgenij profesionál, je to precízny človek, ktorý má na seba najväčšie nároky a na tím okolo seba tiež, spolupráca je vynikajúca, lebo nás motivuje k najlepším výkonom. Na skúškach nie je žiaden krik, ale skôr rada. Keď niečo nacvičujeme, príde s tým, že potrebujeme osloviť diváka aj v šesťdesiatom rade, nielen v prvých dvoch, tak poďme hrať pre všetkých. To sú veci, ktoré nie sú bežne v tomto svete. Niekde sa na skúškach kričí a atmosféra nie je príjemná. Tu, naopak, je to inšpirujúce," povedal pre TASR na večernom stretnutí s médiami český majster Európy z roku 2008 Tomáš Verner.

 

Šou Kings on Ice mala premiéru v roku 2006 v Rusku, kde sa konala už dvadsaťkrát. Krasokorčuliari doteraz navštívili 13 krajín - Čínu, Japonsko, Slovensko, Českú republiku, Rumunsko, Bulharsko, Maďarsko, Nemecko, Estónsko, Lotyšsko, Ukrajinu, Taliansko a Poľsko. Krasokorčuliarskym esám v minulosti tlieskalo viac ako 1,5 milióna divákov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies