Krasokoručuliar Pľuščenko ponúkal Rusom miesto pre náhradníka

NETKY.SK • 15 Február 2014, 15:50 • 2 min
Krasokoručuliar Pľuščenko ponúkal Rusom miesto pre náhradníka

SOČI - Jevgenij Pľuščenko dlhšie zvažoval štart v olympijskej súťaži krasokorčuliarov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruský krasokorčuliar Jevgenij Pľuščenko dlho zvažoval štart v súťaži mužov na zimných olympijských hrách v Soči. Tridsaťjedenročný krasokorčuliar dokonca ponúkal po súťaži družstiev národnému zväzu, že nech pre jeho problémy s chrbtom zavolajú náhradníka. Pľuščenko to priznal v rozhovore pre Sovietskij Sport. Miláčik tribún napokon nastúpil na krátky program, ale krátko pred začiatkom korčuľovania oznámil rozhodcom, že zo súťaže odstupuje. 


Následne ukončil aktívnu kariéru."Ponúkol som ruskému zväzu svoje odstúpenie. Keďže sa nepodarilo zohnať náhradníka, rozhodol som sa bojovať a urobiť všetko pre moju krajinu i fanúšikov,“ vyhlásil držiteľ dvoch zlatých olympijských medailí. Náhradníka Maxima Kovtuna nemohli predstavitelia ruského zväzu nájsť, pretože bol chorý. Navyše, po piatom mieste na januárových majstrovstvách Európy v Budapešti poradien netrénoval. 

Pľuščenko si vybojoval nomináciu napriek prehre s Kovtunom na majstrovstvách Ruska. Po krajanovom neúspechu v Maďarsku absolvoval kontrolnú jazdu, po ktorej ho nominovali na zimné olympijské hry. Ruskému tímu pomohol k zlatu v súťaži družstiev. Okrem tohto prvenstva má v zbierke aj individuálne víťazstvo zo ZOH 2006, v rokoch 2002 a 2010 bol strieborný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona