Plotnikov: Veľmi nám pomohol rýchly gól

NETKY.SK • 9 Máj 2014, 19:16 • 2 min
Plotnikov: Veľmi nám pomohol rýchly gól

MINSK - Úradujúci vicemajstri sveta Švajčiari nevstúpili ideálne do 78. majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji, keď v piatok popoludní v súboji základnej B-skupiny prehrali v Minsk Arene s výberom Ruska jednoznačne 0:5.

slovakia

left justify in out

Reprezentanti Švajčiarska pod taktovkou tréner Seana Simpsona inkasovali už v trinástej sekunde, neistého brankára Genoniho prekonal Plotnikov. V úvodnom dejstve "zborná" pridala a ešte dva presné zásahy, do listiny strelcov sa zapísal v presilovke Ovečkin a po ňom v hre piatich proti piatim Šipačov. V druhej tretine pokračoval tlak Rusov, no gól pridal len obranca Belov.

 

Gólovú bodku za duelom dal presný zásah Zaripov v 59. min. "Všetci máme veľkú radosť z dnešného výsledku. Previedli sme dobrý kolektívny výkon. V Minsku sa nám veľmi páči a fanúšikovia sú skvelí," poznamenal po súboji ruský brankár Sergej Bobrovskij, ktorý v súboji proti Švajčiarom zneškodnil všetkých 27 striel súpera a vyhlásili ho za najlepšieho hráča 'zbornej'.

 

Rusom sa podarilo zvíťaziť počas dôležitého národného sviatku - Dňa víťazstva nad fašizmom. "Nebol to jednoduchý zápas, ale veľmi nám pomohlo, že sme veľmi rýchlo dali prvý gól. Všetci hráči súpera sa sústredili na Ovečkina a ja som zostal sám, a tak som vystrelil. Potom sme sa snažili hrať ďalej aktívne, aby sme neprišli o náskok. Celý tím vedel, že dnes je špeciálny sviatok - deviaty máj je deň, keď nie je možné prehrať. V Minsku sa cítime ako doma, veď tu máme mnoho fanúšikov. Dokonca aj Bielorusi nám fandia," poznamenal Sergej Plotnikov, autor úvodného presného zásahu na svetovom šampionáte v Minsku. 

 

Kormidelník Švajčiarov Sean Simpson pripísal prehru svojich zverencov kombinácii viacerých príčin. "Dostali sme veľmi rýchly gól, ktorý nás trochu dezorientoval. Do ruskej zbornej prišiel nový tréner a všetci hráči sa mu chceli ukázať. Navyše, Rusom nevyšiel olympijský turnaj v Soči a na tribúnach v Minsku mali veľkú podporu od fanúšikov. Hrali akoby doma," skonštatoval po stretnutí Simpson. 

 

Rusi nastúpia v nedeľu 11. mája proti Fínom, Švajčiarov čaká už v sobotu duel proti Američanom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona