Plocha lesných požiarov na Sibíri presiahla tisíc hektárov

NETKY.SK • 26 September 2011, 18:08 • 2 min
Plocha lesných požiarov na Sibíri presiahla tisíc hektárov

Plocha lesných požiarov na Sibíri presiahla tisíc hektárov

slovakia

left justify in out

img

Plocha, ktorú pohltili lesné požiare na Sibíri, sa cez víkend zvýšila o viac ako 400 hektárov a dnes ráno dosiahla 1133 hektárov. Hasiči v regióne zaznamenali 16 ohnísk, informovala agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na ministerstvo pre mimoriadne situácie.
"V Sibírskom federálnom okruhu ... sa podarilo lokalizovať 13 ohnísk na ploche 914 hektárov," píše sa vo vyhlásení ministerstva.
Podľa ministerstva bolo v sobotu a nedeľu na Sibíri objavených 89 nových lesných požiarov na ploche 1239 hektárov, z ktorých sa podarilo zlikvidovať 61 na ploche 982,4 hektára. Okrem toho sa lesníkom podarilo uhasiť 23 požiarov o celkovej rozlohe 510 hektárov, ktoré vznikli už skôr.
V súčasnej dobe sa ohniská nachádzajú najmä vo východných regiónoch Burjatsko, Zabajkalsko, Irkutský región, ako aj v Tuve.
Najčastejšou príčinou požiarov v lesoch je stále ľudský faktor.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona