Plnú 150-člennú kandidátku ponúka 13 z 25 politických subjektov

NETKY.SK • 12 December 2019, 11:25 • 2 min
Plnú 150-člennú kandidátku ponúka 13 z 25 politických subjektov

BRATISLAVA - Nie všetkým politickým stranám kandidujúcim v nadchádzajúcich parlamentných voľbách sa podarilo naplniť kandidačnú listinu.

slovakia

left justify in out

Plnú 150-člennú kandidátku ponúka voličom 13 z 25 kandidujúcich subjektov. Najmenej kandidátov má hnutie Práca slovenského národa, a to 13.

 

Plnú kandidátku tak voličom ponúkajú parlamentné Sme rodina, SNS, OĽaNO, Most-Híd, Smer-SD a ĽSNS. Z neparlamentných strán má plnú kandidátku Dobrá voľba, Za ľudí, Demokratická strana, koalícia Progresívne Slovensko (PS)-Spolu, KDH, Maďarská komunitná spolupatričnosť a Socialisti.sk.

 

O jedného menej, teda 149 kandidátov, ponúkajú parlamentná SaS a mimoparlamentná strana Vlasť.

 

img

 

Najmenej kandidátov ponúka Práca slovenského národa, a to 13. O niečo viac, celkovo 17 kandidátov, má na kandidačnej listine Hlas ľudu.

 

Politické subjekty museli odovzdať kandidačné listiny do 1. decembra 2019 do polnoci. S kandidátkou odovzdali aj volebnú kauciu 17.000 eur. Vráti sa tým stranám, ktoré dostanú vo voľbách aspoň dve percentá hlasov.

 

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára 2020. Oficiálna volebná kampaň sa začala 5. novembra. Politické subjekty môžu na ňu minúť najviac tri milióny eur vrátane dane z pridanej hodnoty. Musia mať transparentný účet. Kampaň sa končí volebným moratóriom, teda 48 hodín pred dňom konania sa volieb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona