Pletikosa ukončil reprezentačnú kariéru

NETKY.SK • 20 Júl 2014, 13:28 • 2 min
Pletikosa ukončil reprezentačnú kariéru

ZÁHREB - Dlhoročný brankár chorvátskej futbalovej reprezentácie Stipe Pletikosa uzavrel kariéru v "šachovnicovom" drese.

slovakia

left justify in out

"O tom, že skončím, som vedel ešte pred majstrovstvami sveta. Povedal som to aj trénerovi Nikovi Kovačovi a on moje rozhodnutie pochopil," uviedol pre Sportske novosti gólman, ktorý odchytal na MS v Brazílii všetky zápasy v skupine, a dodal: "Nastal čas pre mladších hráčov."

 

Tridsaťpäťročný rodák zo Splitu, ktorý debutoval za "vatrenich" v roku 1999 proti Dánsku, odohral za národné mužstvo celkovo 114 zápasov a zúčastnil sa na troch svetových šampionátoch (2002, 2006 a 2014) a dvoch majstrovstvách Európy (2008 a 2012). Okrem Pletikosu, ktorý momentálne pôsobí v ruskej lige v tíme FK Rostov, ukončili reprezentačnú kariéru aj útočník Flamenga Eduardo a stredopoliar Dynama Kyjev Ognjen Vukojevič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies