Ples v opere pomôže Detskému kardiocentru sumou 199.562 eur

NETKY.SK • 19 Január 2012, 08:43 • 2 min
Ples v opere pomôže Detskému kardiocentru sumou 199.562 eur

Ples v opere pomôže Detskému kardiocentru sumou 199.562 eur

slovakia

left justify in out

img

 Symbolický šek vo výške 199.562 eur od hostí 12. plesu v opere dnes odovzdali v priestoroch Detského kardiocentra na bratislavských Kramároch zástupcovia organizátora prestížnej spoločenskej udalosti na Slovensku. Zbierka Plesu v opere poslúži na zakúpenie špeciálneho pľúcneho ventilátora Maquet Servo-I, ktorý má aj so softvérovým vybavením hodnotu 100.000 eur. "Na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny bude nahrádzať a podporovať dýchanie kriticky chorým pacientom," povedala pre TASR Ľubica Kováčiková, primárka oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny Detského kardiocentra.

Zariadenie bude môcť vďaka vyzbieranej sume zakúpiť okrem dýchacieho prístroja i mobilný echo kardiografický systém Vivid q, na ktorý poputuje z celkového daru 90.000 eur. "Nerátali sme s tým. Sme úplne šokovaní z tej sumy a nesmierne potešení, pretože máme veľmi zastaraný ultrazvukový prístroj na echo vyšetrenie a môžeme kúpiť nový, s úžasnými doplnkami, prístroj, ktorý môže chodiť za detičkami k postieľkam," uviedla pre TASR Mária Kadlečíková, správkyňa Nadácie Detského kardiocentra s tým, že zo zostatkovej hodnoty daru zakúpi Detské kardiocentrum ďalší potrebný zdravotnícky materiál, ktorý je nevyhnutný pre režim kardiocentra.

Zúčastnené páry otváracieho plesu tohtoročnej sezóny prispeli na zbierku pre Nadáciu Detského kardiocentra svojím základným príspevkom za vstup na podujatie (500 eur) v celkovej výške 146.000 eur. Táto suma bola navýšená o dobrovoľné príspevky, ktoré predstavujú 49.432 eur. K výslednej čiastke prispelo aj 3630 eur od dražiteľov špeciálnej kolekcie Šiat zo srdca, ktoré predstavili v rámci módnej prehliadky Orange Fashion 2011.

Vyhlásenie výsledkov zbierky organizátori spojili s obhliadkou priestorov Detského kardiocentra v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou. Zástupcovia médií si tak mohli prezrieť, v akých podmienkach sa lekári starajú o malých pacientov s chorobami srdca.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona