Ples v opere podporil centrum pre deti s poruchami vývinu

NETKY.SK • 29 Január 2017, 15:44 • 2 min
Ples v opere podporil centrum pre deti s poruchami vývinu

BRATISLAVA - Skoro 240-tisíc eur sa podarilo vyzbierať počas 17. ročníka dobročinného Plesu v opere. Celú vyzbieranú sumu dostane Nadácia Socia na vznik nového Centra včasnej intervencie pre deti s poruchami vývinu v Trenčíne a na podporu už existujúcich centier.

slovakia

left justify in out

„Dobročinný Ples v opere si za krátke obdobie získal postavenie jedného z najväčších charitatívnych podujatí v našej krajine. Tento rok k nemu pribudol aj prívlastok rekordný,“ píše Socia na svojej internetovej stránke. Od roku 2010 dobročinný Ples v opere rozdelil už 1,5 milióna eur na rôzne sociálne projekty.


Po otvorení dvoch centier včasnej intervencie v Banskej Bystrici a Košiciach z príspevkov vyzbieraných počas minuloročného Plesu v opere sa v tomto roku otvorí centrum v Trenčíne. Na Slovensku tak po Bratislave, Žiline, Prešove, Banskej Bystrici a Košiciach pribudne v poradí už šieste špecializované centrum, ktoré ponúkne komplexné služby rodinám detí s poruchami vývinu. „Spolu s Nadáciou Socia sa tešíme z toho, že sa na podporu Centier včasnej intervencie podarilo tento rok vyzbierať najvyššiu sumu v histórii plesu,“ uviedla riaditeľka dobročinného Plesu v opere Andrea Cocherová.


Nadácia Socia sa venuje najviac ohrozeným sociálnym skupinám obyvateľstva prostredníctvom finančnej podpory inovatívnych služieb a vlastnými aktivitami, ktoré sú zamerané na budovanie kvalitných a dostupných sociálnych služieb. Nadácia podporuje mimovládne organizácie a ich projekty, ktoré poskytujú terénne a ambulantné sociálne služby alebo robia dlhodobú sanáciu rodín v kríze. Podporuje aj školy, ktoré poskytujú integrované vzdelávanie zdravotne postihnutých detí. Prostredníctvom vlastných projektov sa snaží tvoriť modely komplexnej sociálnej siete pre ohrozené skupiny obyvateľov.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies