Ples v opere otvoril slovenskú plesovú sezónu

NETKY.SK • 11 Január 2015, 11:25 • 2 min
Ples v opere otvoril slovenskú plesovú sezónu

BRATISLAVA - Anglický spevák Rick Astley slávnostným úderom na gong v historickej budove Slovenského národného divadla otvoril v sobotu večer (10.1.) jubilejný 15. ročník Plesu v opere.

slovakia

left justify in out

Po šiestykrát má toto prestížne podujatie dobročinný charakter, výťažok poputuje na zlepšenie prístrojového vybavenia kliník detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny.
      

Majiteľ unikátneho barytónu, 48-ročný spevák a skladateľ Rick Astley ako hlavná hviezda večera sa na pódium vrátil po polnoci aj so svojou sprievodnou kapelou, aby ponúkol známe hity zo svojej úspešnej speváckej dráhy, medzi nimi Never Gonna Give You Up, Together Forever, Whenever You Need Somebody, Take Me To Your Heart či Cry For Help. Pridal aj známy song My Girl, ktorý preslávil americkú vokálnu skupinu Temptations. Rick na Slovensku nie je nováčikom, Ples v opere bol jeho tretím vystúpením na Slovensku a ak osám povedal, rád sa tu vráti.    
      

Ku chvále usporiadateľov plesu patrí to, že jubilejný ročník venovali slovenskej populárnej hudbe a jej interpretom. Zazneli známe hity Úsmev, Kráľovná bielych tenisiek, Je to vo hviezdach, V cudzom meste, Láska, Ó, šaty či Dievča z reklamy, ktoré postupne ponúkli Mária Čírová, Anita Soul, Mirka Partlová a Svetlana Rymarenko, členka skupiny Fragile. Robo Opatovský mal úspech s hitom Natália či pesničkou Prší. Tanečný parket bol zaplnený do posledného miesta pri vystúpení Mira Žbirku. Hity V slepých uličkách, Biely kvet, Atlantída, Mám rád poznal hádam každý z plesových hostí. K hitu Co bolí, to přebolí si slovenský Paul McCartney pozval na pódium speváčku Marthu, k ďalšiemu hitu Balada o poľných vtákoch si prizval Katku Knechtovú, aby ju ponúkli ako duet. Nemohla chýbať ani beatlesovka Hey Jude. 
      

Záver na „veľkom javisku“ patril skupine Hex a hitom Keď sme sami, Nikdy nebolo lepšie, Život, Chvíľu áno, chvíľu nie či Maťo a Linda. V priestoroch Restaurant opera už niekoľko rokov hrá orchester Cigánski diabli. Tentokrát si prizvali aj speváčku Katku Knechtovú, s ktorou na jeseň absolvovali úspešné slovenské koncertné turné. A tak popri orchestrálnych skladbách zazneli aj známe Knechtovej hity Za tebou, Spomaľ či Krajinou.
      

„Dúfali sme pri prvom ročníku tohto plesu, že sa to podarí, chceli sme usporiadať jeden špičkový ples v Bratislave s tým, že keď sa to podarí, ako to budeme robiť ďalej. Mohlo to skončiť aj tým, že by to verejnosť neprijala, ale podarilo sa nám to posunúť aj do ďalších ročníkov. Podarilo sa a hľadali sme spôsob, ako to ďalej zlepšiť a následne dať tomu vyšší, nielen zábavný rozmer. Trúfli sme si pri desiatom ročníku, takže toto je šiesty charitatívny ročník,“ uviedol pre TASR Pavol Lančarič, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko.      
      

„Pre mňa aj takáto slávnostná príležitosť ako je Ples v opere aj pracovnou záležitosťou. Však aj názov plesu znamená to, že sa koná v opernom dome, kde je opera prítomná. A bola aj v dnešnom programe ako barokové predstavenie, invenčne spracované a veľmi dobre interpretované. Bola to zmes moderny choreografických a hudobných nápadov,“ dodal generálny riaditeľ SND Marián Chudovský. Doma sa veľmi nezdrží, pretože hosťuje v Divadle J. K. Tyla v Plzni, kde režíruje veristickú dvojoperu Sedliacka česť a Komedianti.
      

Všetkých pätnásť ročníkov Plesu v opere absolvoval aj generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. „Na plese v opere som každý rok. Iné plesy v tento sezóne zrejme pre pracovné povinnosti nestihnem, tu som však chcel byť. Naviac, Pavol Lančarič je môj spolužiak.“ Mika už však myslí aj na Krištáľové krídlo a vyhlásenie výsledkov ankety OTO, pri ktorých je RTVS spoluusporiadateľom.   
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies