Ples v opere otvorí Suzanne Vega

NETKY.SK • 27 December 2013, 14:17 • 2 min
Ples v opere otvorí Suzanne Vega

BRATISLAVA - Organizátori podujatia zverejnili program plný hudobných hviezd.

slovakia

left justify in out

Štrnásty Ples v opere, ktorý sa uskutoční 11. januára v historickej budove SND v Bratislave, otvorí speváčka Suzanne Vega. V programe sa okrem americkej hudobnej hviezdy predstaví aj prvá dáma českého soulu Marie Rottrová a legendárna soul-funková hudobná skupina Delegation. O tanečné melódie sa postará český orchester Boom!Band. Nebudú chýbať ani melódie v podaní Nely Pociskovej, Mariána Čekovského a Cigánskych diablov.

Po trinástich rokoch organizátori plesu sľubujú zmenu v úvodnom ceremoniáli. Pod režisérskym vedením Jána Ďurovčíka a v podaní úspešnej sopranistky Ľubice Vargicovej a tenoristu Tomáša Juhása sa predstaví výber toho najlepšieho zo svetoznámej opery La Traviata. „Zaujala nás idea neuvádzať výber zo známych operných árií a klasického baletu v segmentoch, ale spojiť ich v jeden celok prepojením hudby a klasického tanca,“ uviedla riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová. 

Rovnako ako po minulé roky venujú výťažok z dobročinného príspevku hostí na dobročinné účely. Tentoraz 300 párov hostí pomôže zlepšiť technické vybavenie v šiestich prenatálnych centrách po celom Slovensku. 

Speváčka Suzanne Vega pochádza z New Yorku. Na konte má sedem štúdiových albumov. Preslávila sa však najmä hitom Luka z druhého albumu Solitude Standing (1987). Najnovší album Tales from the Realm of the Queens of Pentacles má speváčke vyjsť vo februári. 

Informácie agentúre SITA poskytla Andrea Devánová z agentúry Relations Consulting.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona