Ples v opere bude režírovať Jana Burkiewicz

NETKY.SK • 3 December 2014, 19:20 • 2 min
Ples v opere bude režírovať Jana Burkiewicz

BRATISLAVA - Pätnásty ročník Plesu v opere, ktorý sa uskutoční 10. januára v historickej budove Slovenského národného divadla v Bratislave, bude po prvý raz v jeho histórii režírovať žena. Ako informovali organizátori podujatia, tejto úlohy sa zhostí Češka Jana Burkiewicz.

slovakia

left justify in out

„Každý režisér či choreograf pracuje autorsky a inak to nebude ani u mňa. Kľúčom k úspechu je dobrý výber umelcov. S produkčným tímom sme angažovali účinkujúcich, ktorí tento rok ponúknu unikátny zážitok a typovo spĺňajú požiadavky danej témy. Na tom sme si dali mimoriadne záležať,“ prezradila Burkiewicz.

 

Akciu bude moderovať herečka Monika Hilmerová, ktorá sa na Plese v opere po prvý raz zúčastnila v roku 2012. Organizátori podujatia sa tento rok rozhodli angažovať výhradne slovenských umelcov a umelkyne. Výnimku tvorí iba hviezda večera. „Keďže Ples v opere už 15 rokov tvorí súčasť národnej kultúry, jubilejný ročník venujeme domácej hudobnej scéne,“ prezradila riaditeľka Plesu v opere Andrea Cocherová. Zúčastnení sa môžu tešiť napríklad na Svetlanu Rymarenko z formácie Fragile, Mirku Partlovú, Máriu Čírovú a Anitu Soul. Okrem nich vystúpia aj Miro Žbirka, Hex, Vidiek a Cigánski diabli s Katkou Knechtovou. 

 

Výťažok z Plesu v opere organizátori tentoraz venujú detským anestéziologicko-resuscitačným klinikám. „Do milióna nám chýbalo necelých 180-tisíc eur. S veľkou radosťou môžem potvrdiť, že hranicu sme prekonali. Viacerí hostia sa totiž rozhodli prispieť vyššou sumou, ako je stanovený príspevok. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí nám tento míľnik pomohli dosiahnuť. Teší nás, že sa nám darí napĺňať poslanie tohto podujatia, spájať úspešných ľudí a štedrých darcov pre pomoc iným,“ uviedla Cocherová, podľa ktorej je charitatívny rozmer podujatia každým rokom silnejší a jeho systematický rozvoj prináša svoje výsledky. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies