Ples v opere bude moderovať Zuzana Mauréry

NETKY.SK • 18 November 2016, 13:29 • 2 min
Ples v opere bude moderovať Zuzana Mauréry

BRATISLAVA - Moderátorkou 17. ročníka dobročinného Plesu v opere bude herečka a speváčka Zuzana Mauréry. Významné spoločenské podujatie, ktoré sa uskutoční 7. januára v historickej budove SND, bude aj tentoraz zbierať finančné prostriedky na pomoc deťom.

slovakia

left justify in out

Výťažok zo 17. Plesu v opere poputuje na vytvorenie Centra včasnej intervencie (CVI) v Trenčianskom kraji. Podujatie tak nadviaže na charitatívne poslanie predošlého ročníka a prispeje k dosiahnutiu cieľa, aby v každom samosprávnom kraji Slovenska mohlo byť zriadené a fungovalo aspoň jedno CVI.

 

"Odborná pomoc pre zdravotne znevýhodnené deti a ich rodiny je nevyhnutná, a mala by byť samozrejmá. V súčasnosti nie je na Slovensku fungujúci systém pre zdravotne znevýhodnené deti a ja som rada, že práve dobročinný Ples v opere opäť pomôže situáciu zlepšiť financovaním otvorenia ďalšieho centra včasnej intervencie," povedala Mauréry, pre ktorú bol charitatívny rozmer Plesu v opere jedným z hlavných dôvodov, prečo sa zhostila úlohy moderátorky.

 

"Zriaďovanie centier včasnej intervencie na Slovensku pokračuje ďalej a my veľmi pozitívne vnímame, že táto téma našla odozvu nielen u plesových hostí, ale intenzívne rezonuje v médiách a u verejnosti. Ceníme si, že podporu tejto problematike vyjadruje aj moderátorka Plesu," doplnila riaditeľka podujatia Andrea Cocherová.

 

Ročne sa na Slovensku narodí predčasne takmer päťtisíc detí. I keď lekári v súčasnosti dokážu zachrániť život novorodencom s pôrodnou hmotnosťou len 500 gramov, mnohé z nich prežijú so závažnými vývinovými poruchami. Špecializovanú odbornú pomoc potrebuje ročne viac ako dvetisíc detí, ktoré sa narodia s poškodením orgánov alebo iným zdravotným znevýhodnením. Pomôcť môžu práve Centrá včasnej intervencie, ktoré bezplatne ponúkajú odborné služby zdravotne znevýhodneným deťom a ich rodinám.

 

"Okrem nemocničnej a čiastočne ambulantnej starostlivosti v rezorte zdravotníctva sa žiadna inštitúcia či zariadenie na Slovensku nevenuje cieľovej skupine znevýhodnených detí od narodenia do troch rokov, čo je dominantná skupina detí, pre ktoré je služba včasnej intervencie poskytovaná," objasnil výkonný riaditeľ nadácie SOCIA Vladislav Matej.

 

Hlavným cieľom CVI je poskytovať odborné služby a pomoc rodinám s deťmi vo veku od 0 do 7 rokov, ktorých vývin je z rôznych dôvodov ohrozený či oneskorený. Skúsený tím odborníkov centier pomáha nielen podporovať vývin dieťaťa a jeho rodinu, ale snaží sa aj o ich lepšie začlenenie do spoločnosti. Bezplatne ponúka sprevádzanie a poradenské služby sociálneho pracovníka, fyzioterapeuta, špeciálneho a liečebného pedagóga, psychológa či logopéda.

 

Zuzana Mauréry vyštudovala herectvo na VŠMU v Bratislave a presadila sa v Radošinskom naivnom divadle (RND). Neskôr sa venovala najmä muzikálovému herectvu - na Novej scéne v Bratislave, v Nitre, ale i v Brne a Prahe. Od roku 2005 pôsobí aj vo Viedni. Účinkuje tiež v televízii a vo filme, predstavila sa napríklad v seriáloch Odsúdené (2009 - 2010) a Tajné životy (2014) či snímkach Nebo, peklo...zem (2009), Mŕtvola musí zomrieť (2011), Vojtech (2015) alebo Učiteľka (2016). Za stvárnenie vedľajšej úlohy vo filme Colette ju v roku 2014 nominovali na Českého leva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies