Plénum zvolilo nových členov Rady RTVS a licenčnej rady

NETKY.SK • 3 Február 2017, 07:13 • 2 min
Plénum zvolilo nových členov Rady RTVS a licenčnej rady

BRATISLAVA - Novými členmi Rady RTVS sa dnes stali Dóra Hushegyiová a Martin Kabát. Tretieho člena zatiaľ plénum nezvolilo, tajnú voľbu si tak musí zopakovať. Do opakovaného hlasovania postúpili Martin Kákoš a Ľubomír Krno.

slovakia

left justify in out

Do Rady RTVS mali poslanci zvoliť troch ľudí, keďže 10. februára sa končí funkčné obdobie Martinovi Kákošovi, Dóre Hushegyiovej, čo sú odborníci v oblasti televízneho vysielania, a Martinovi Kabátovi, odborníkovi v oblasti ekonómie.

 

Poslanci zároveň v závere tretieho rokovacieho dňa 12. schôdze NR SR volili aj členov Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR). Novým členom sa stal exposlanec Smeru-SD Mojmír Mamojka, druhého poslanci nezvolili. Do opakovanej voľby tak postúpili Peter Alakša a Štefan Fejko.

 

Nových členov RVR volil parlament preto, lebo 16. februára sa končí funkčné obdobie Milošovi Mistríkovi a Petrovi Alakšovi. Opakovaná voľba sa má uskutočniť v utorok 7. februára.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona